Roy van Krieken Roy van Krieken
21/09/2022 08:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2022 08:00

Nasdaq gaat instituties lokken met nieuwe crypto-bewaardienst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nasdaq gaat instituties lokken met nieuwe crypto-bewaardienst

Foto: rblfmr / Shutterstock.com

Nasdaq inc. is een reusachtig Amerikaans bedrijf dat onder meer de exploitant van een van de grootste en bekendste beurzen ter wereld, de NASDAQ, is. Het blijkt dat Nasdaq van plan is om met beide benen de wereld van crypto te betreden. Zij willen namelijk naar verluidt hun eigen crypto-bewaardienst voor grote institutionele partijen van de grond krijgen, dat meldt Bloomberg

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nasdaq en crypto adoptie

Voorheen liet Nasdaq de crypto industrie niet volledig links liggen. Het werkt namelijk al langer samen met crypto-bedrijven zoals Coinbase en FTX om bepaalde technologieën te leveren. Daarnaast heeft het ook een Nasdaq Crypto Index ETF op de eigen beurs gelanceerd.

Echter, daar bleef het tot voor kort bij. Nu lijkt Nasdaq ook echt actief deel uit te gaan willen maken van de crypto markt. Het wil namelijk crypto custody services, ofwel bewaardiensten voor cryptocurrencies, gaan bieden aan klanten.

Op dit moment wacht het plan nog op goedkeuring van de financiële autoriteiten. Mocht het plan van Nasdaq groen licht krijgen dan zullen we ook een nieuwe bedrijfstak van Nasdaq zien die zich volledig gaat richten op de crypto industrie: Nasdaq Digital Assets. 

De nieuwe dienst zal hoogstwaarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd zijn. Nasdaq richt zich met hun crypto-bewaardienst voornamelijk op grote financiële instituties zoals investeringsfondsen en vermogensbeheerders.


Advertisement

Bitvavo giveaway

Bitvavo gaat een aantal van onze lezers verrassen met kaarten voor de Nations league wedstrijd Nederland – België op zondag 25 september! Niet alleen worden er kaarten weggegeven, ook zullen er andere Oranje prijzen worden verloot onder trouwe lezers.

Zie jij het bijwonen van de wedstrijd Nederland – België op andermans kosten wel zitten, meld je dan hieronder aan met je eigen naam en je e-mailadres. Met een beetje geluk zit jij dan over iets meer dan twee weken in het stadion!

Heb je een account bij Bitvavo? Geef dan dit e-mailadres op

Wees er wel snel bij, want met de winnaars wordt op woensdag 21 september contact opgenomen!


Massa-adoptie op komst?

Al langere tijd zien we mondjesmaat dat de allergrootste spelers binnen de financiële wereld langzaam de crypto industrie beginnen te omarmen. Dit valt de gemiddelde particuliere investeerders wellicht niet altijd meteen op, maar de effecten van deze institutionele adoptie kunnen reusachtig zijn.

De instituties zijn namelijk de partijen met het grote geld. Zij kunnen, door bijvoorbeeld actief deel te gaan nemen aan de crypto markt, een gigantische impuls bewerkstelligen. Hoe meer bedrijven zoals Nasdaq zich gaan mengen, des te groter de neiging wordt voor andere bedrijven om dit ook te doen. Wie weet kan uiteindelijk leiden tot massa-adoptie. In dat scenario zijn de gekste dingen voor de crypto markt mogelijk.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement