Kevin Schijven Kevin Schijven
04/01/2021 14:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2021 14:23

'Oeroude' bitcoin (BTC) uit Satoshi-tijdperk werd voor het eerst verplaatst op verjaardag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Oeroude bitcoin (BTC) uit Satoshi-tijdperk werd voor het eerst verplaatst op verjaardag

Op de twaalfde verjaardag van bitcoin (BTC) heeft een onbekende crypto-miner bitcoin die 11 jaar geleden gemined werd voor het eerst verplaatst. Dat meldt bitcoin.com op basis van gegevens van Btcparser.com.
Op 3 januari 2021 werden 20 block rewards uit 2010 verplaatst op block 664.263. De miner heeft 1.000 BTC ter waarde van ongeveer $330 miljoen verstuurd naar een nieuw BTC adres dat begint met “35grPirp”
Dezelfde miner(s) had volgens bitcoin.com vorig jaar op dezelfde dag ook een dergelijke transactie uitgevoerd van 20 of 21 block rewards. Deze bitcoin zouden dus afkomstig zijn van de begindagen van de moeder aller cryptocurrencies en het is zeldzaam om deze nog überhaupt te zien bewegen.
Het is vooralsnog onduidelijk wat met deze bitcoin zal gebeuren. Het is mogelijk dat deze naar een cryptocurrency-exchange gestuurd zullen worden om verkocht te worden. Het is ook mogelijk dat deze bitcoin van de oorspronkelijke bedenker Satoshi Nakamoto afkomstig zijn, aangezien hij toen nog actief was, maar dit hoeft niet per se het geval te zijn.
Gisteren werd voor de derde keer ‘Proof of Keys day’ gevierd. Investeerders worden op deze dag aangespoord hun bitcoin (en andere cryptocurrencies) van exchanges af te halen en zelf op te slaan.
De bitcoin koers bereikte op deze verjaardag (er worden meerdere per jaar gevierd) een nieuwe all-time high (ATH) met een gemiddelde prijs rond $34.680. Een correctie zorgde vandaag echter voor enorme volatiliteit op de markt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie