Home Nieuws Altcoin nieuws Onderzoek Binance: Correlatie bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) prijzen "extreem hoog"

Onderzoek Binance: Correlatie bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) prijzen “extreem hoog”

- Advertentie -

Uit een nieuw onderzoek van Binance blijkt dat de correlatie tussen de koersen van verschillende cryptocurrencies nog steeds aardig hoog is. Voornamelijk de koersen van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zouden een sterke correlatie hebben.

Binance keek naar de koersbewegingen van 30 cryptocurrencies tussen maart 2018 en maart 2019, en kwam tot de ontdekking dat ripple (XRP) de minste correlatie heeft met andere cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van boven de $3 miljard. Volgens Binance is XRP daarom de beste keus voor iemand die zijn portfolio wil diversifiëren.

Opvallend was dat cryptocurrencies die werden onderzocht door, of werden toegevoegd aan de cryptocurrency exchange Coinbase, allen in dezelfde cluster terechtkwamen. De koersen van deze cryptocurrencies lieten zo een sterkere correlatie zien zodra bekend werd dat ze mogelijk aan Coinbase worden toegevoegd. Dit noemt Binance ook wel “het Coinbase listing effect”.

Binance ging ook op zoek naar een mogelijk “Binance effect”, en vond aanwijzingen dat zo’n effect inderdaad bestaat. Tezos en dogecoin zijn de enige twee cryptocurrencies in dit onderzoek die niet staan genoteerd aan de Binance exchange, en vertonen een lagere correlatie met andere cryptocurrencies. Dit zou volgens Binance een aanwijzing kunnen zijn dat het Binance effect bestaat.

Daarnaast ontdekte Binance dat verschillende privacy cryptocurrencies, zoals Dash (DASH) en monero (XLM), relatief hoge correlatie laten zien. Zij vormen samen een eigen cluster, aldus Binance.

Tenslotte stelt Binance in het rapport dat de correlatie tussen cryptocurrencies met een grote marktkapitalisatie extreem hoog is. Daarbij hebben ethereum en bitcoin een “extreem hoge correlatie tussen elkaar”. Sinds het onderzoek van vorig jaar is de correlatie op de cryptomarkt toegenomen, wat volgens Binance te maken kan hebben met het feit dat stablecoins groter zijn geworden sinds dat laatste onderzoek.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...