Timo Bult Timo Bult
29/04/2019 06:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2019 06:30

Onderzoek Binance: Correlatie bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) prijzen "extreem hoog"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
onderzoek_binance_correlatie_bitcoin_BTC_en_ethereum_ETH_prijzen_extreem_hoog

Uit een nieuw onderzoek van Binance blijkt dat de correlatie tussen de koersen van verschillende cryptocurrencies nog steeds aardig hoog is. Voornamelijk de koersen van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zouden een sterke correlatie hebben.
Binance keek naar de koersbewegingen van 30 cryptocurrencies tussen maart 2018 en maart 2019, en kwam tot de ontdekking dat ripple (XRP) de minste correlatie heeft met andere cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van boven de $3 miljard. Volgens Binance is XRP daarom de beste keus voor iemand die zijn portfolio wil diversifiëren.
Opvallend was dat cryptocurrencies die werden onderzocht door, of werden toegevoegd aan de cryptocurrency exchange Coinbase, allen in dezelfde cluster terechtkwamen. De koersen van deze cryptocurrencies lieten zo een sterkere correlatie zien zodra bekend werd dat ze mogelijk aan Coinbase worden toegevoegd. Dit noemt Binance ook wel “het Coinbase listing effect”.
Binance ging ook op zoek naar een mogelijk “Binance effect”, en vond aanwijzingen dat zo’n effect inderdaad bestaat. Tezos en dogecoin zijn de enige twee cryptocurrencies in dit onderzoek die niet staan genoteerd aan de Binance exchange, en vertonen een lagere correlatie met andere cryptocurrencies. Dit zou volgens Binance een aanwijzing kunnen zijn dat het Binance effect bestaat.
Daarnaast ontdekte Binance dat verschillende privacy cryptocurrencies, zoals Dash (DASH) en monero (XLM), relatief hoge correlatie laten zien. Zij vormen samen een eigen cluster, aldus Binance.
Tenslotte stelt Binance in het rapport dat de correlatie tussen cryptocurrencies met een grote marktkapitalisatie extreem hoog is. Daarbij hebben ethereum en bitcoin een “extreem hoge correlatie tussen elkaar”. Sinds het onderzoek van vorig jaar is de correlatie op de cryptomarkt toegenomen, wat volgens Binance te maken kan hebben met het feit dat stablecoins groter zijn geworden sinds dat laatste onderzoek.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie