Timo Bult Timo Bult
27/10/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2019 10:45

Republikeinse afgevaardigde: "Bitcoin (BTC) is een reëel en zeer belangrijk project"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Republikeinse afgevaardigde:

Volgens de republikeinse afgevaardigde voor de staat North Carolina, Patrick McHenry, is Bitcoin (BTC) een “reëel en zeer belangrijk project”. Volgens McHenry moet BTC dan ook niet in dezelfde categorie als Libra geplaatst worden. McHenry deed zijn uitspraken tijdens een interview met Laura Shin voor Forbes dat onlangs werd gepubliceerd.
Volgens McHenry is Bitcoin voldoende gedecentraliseerd en staat het project nog in zijn kinderschoenen. Daarom zouden Bitcoin en Libra niet in dezelfde categorie vallen. Zo verduidelijkt hij:

Ik denk dat Libra veel ogen van mensen heeft geopend over de waarde van cryptocurrency. Libra is echter geen cryptocurrency. En we moeten stoppen het samen te voegen met heel reële, zeer belangrijke projecten die er zijn zoals Bitcoin. Het onderscheid tussen een geheel nieuwe financiële uitvinding zoals Bitcoin – ik denk dat dat een enorme langetermijnwaarde heeft.

De Verenigde Staten zijn voor veel cryptocurrency-projecten geen veilige thuishaven. Door de onduidelijke maar strenge regelgeving worden veel cryptocurrencies bestempeld als effecten. Daardoor mogen deze vaak niet verhandeld worden in de VS. Binance sloot om die reden de deuren om een Amerikaanse versie van de exchange te lanceren.
De republikeinse president Donald Trump liet zich eerder dit jaar nog negatief uit over Bitcoin en Libra. Bovendien zou zijn regering in combinatie met de goedgekeurde bitcoin-futurescontracten de crypto-winter in gang hebben gezet.
Toch lijkt het er met de uitspraken van McHenry op dat er nog politici in de Verenigde Staten zijn die positief zijn over Bitcoin. Daarnaast lijkt het klimaat in het land enigszins op te klaren voor projecten die bewezen gedecentraliseerd genoeg zijn. Zo bevestigde de CFTC voorzitter onlangs nog dat ethereum (ETH) een commodity is.
Benieuwd wat Crypto Insider David van de markt vindt? Klik dan hier om in zijn net verschenen wekelijkse column te lezen over zijn plan en verwachtingen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie