Timo Bult Timo Bult
07/04/2022 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2022 18:30

Saylor’s Bitcoin miljardenplan werd eerder nog weggelachen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Saylor's Bitcoin miljardenplan werd eerder nog weggelachen

Foto: Billion Photos/Shutterstock

Tijdens het Bitcoin 2022 evenement in Miami spreken onder andere bekende personen over de cryptocurrency. Een binnen de Bitcoin (BTC) community beroemd persoon is natuurlijk MicroStrategy’s Michael Saylor. In gesprek met ARK CEO Cathie Wood vertelt Saylor hoe hij twee jaar geleden nog weg werd gewuifd met zijn Bitcoin plannen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Grote vermogensbeheerder wuifde Saylor weg

Saylor zou via Merrill Lynch hebben geprobeerd om bitcoin te kopen als investering voor zijn bedrijf. Hij kreeg nul op het rekest: “niet alleen gaan we het niet aan jou verkopen, we zouden ontslagen worden als we het er alleen al over hebben,” kreeg hij te horen. Maar in plaats van zijn Bitcoin plannen op te bergen, maakte hij kort daarna $175 miljoen naar een andere bank over die hem wel wilde helpen.

Twee jaar later is de wallet van MicroStrategy goed gevuld. Systematisch kocht het bedrijf bitcoin als onderdeel van zijn kasbeleid, met onlangs nog een bitcoin aankoop van $190 miljoen. Het bedrijf bezit daarmee nu 129.218 bitcoins ter waarde van meer dan $5 miljard, waarmee het bijna $1,5 miljard in de plus staat.

Advertentie

Geen zorgen omtrent regelgeving voor Bitcoin

Het gesprek ging verder over wet- en regelgeving, een steeds belangrijker onderwerp binnen de crypto-sector. Waar we in de Europese Unie redelijk zorgelijke ontwikkelingen zien, maken Cathie Wood en Saylor zich vooralsnog geen zorgen. Zo vertelt Wood:

“Politici komen naar me toe en zeggen dat ze een kamer van bitcoin-enthousiastelingen willen samenbrengen en van hen willen leren wat ze van ons willen,”

Saylor ziet eenzelfde switch in houding van regelgevers in de VS: “Ik denk niet dat er een uitkomst is die niet gunstig is voor bitcoin.” De verandering in houding zou vooral zijn begonnen toen president Biden zijn presidentschap begon.

In maart tekende Biden een nieuwe crypto wet die uiteindelijk relatief positief bleek te zijn voor de industrie. Door de wet komt de crypto sector een stap dichterbij een volwaardig legitiem financieel alternatief te worden voor miljoenen Amerikanen, aldus een van de reacties destijds.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie