Ivo Melchers Ivo Melchers
13/06/2023 15:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2023 15:30

Solo bitcoin miner heeft enorm geluk en verdient BTC fortuin

Nieuws
Bitcoin miners maken meer omzet: is de bearmarkt afgelopen?

Foto: Fatiha and DN/Shutterstock

De bitcoin (BTC) mining industrie heeft vandaag de dag een behoorlijke omvang en dus is de concurrentie moordend. De hashrate, ofwel de totale rekenkracht van het netwerk, is de afgelopen jaren enorm hard gestegen wat de veiligheid van het Bitcoin netwerk ten goede komt. Bitcoin miners zijn er in alle vormen en maten en strijden tegen elkaar om een nieuw block aan de blockchain toe te voegen. Terwijl de gigantische mining bedrijven uiteraard zwaar in het voordeel zijn, is er een nieuw succesverhaal over een solo bitcoin miner opgedoken die de dag van zijn/haar leven heeft gehad.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solo Bitcoin miner wint de jackpot

In de beginjaren van Bitcoin kwam solo mining, met bijvoorbeeld een oude laptop, nog veel voor. Met de huidige miljardenindustrie maak je als solo miner weinig kans en dus kiezen velen ervoor om zich aan te sluiten bij grotere mining pools om de krachten te bundelen. Deze mining pools vormen een belangrijke schakel binnen het mining-ecosysteem en zijn dan ook verantwoordelijk voor de productie van een groot deel van de transactieblokken.

Ondanks het feit dat de kansen voor solo miners ongelooflijk klein zijn, blijven er toch mensen die een poging wagen. In het Bitcoin nieuws heb je wellicht al vaker succesverhalen voorbij zien komen over individuen die met een absurde hoeveelheid geluk een fortuin aan BTC binnen wisten te hengelen met zijn/haar werkzaamheden.

Nu is het weer zover: een solo miner heeft onlangs succesvol block 793.607 aan de blockchain toegevoegd, waarvoor het een zogenoemde Antminer S9-installatie in gebruik had genomen. Tegen de huidige BTC koers heeft de block reward van 6,25 BTC een enorme waarde van iets meer dan 160 duizend dollar.

De miner in kwestie is aangesloten bij Solo CK, een online mining service die individuele mining faciliteert. In ruil voor het faciliteren van de mining, verdient Solo CK een totaal van 2 procent van de opbrengsten.

De miner wist zijn succes te behalen met een enorm kleine rekenkracht van slechts 17 terahashes per seconde (TH/s). Volgens de admin van de mining pool zou een miner van deze grootte slechts eens in de 450 jaar succesvol een transactieblok minen.

Advertentie

BTC minen wordt steeds moeilijker

Zoals eerder vernoemd is het niet de eerste keer dat een solo miner de jackpot weet te winnen. Solo CK heeft in 2023 tot dusver al 7 van dergelijke gevallen gezien. Met de stijgende hashrate en als gevolg stijgende moeilijkheidsgraad wordt de kans echter nóg kleiner. De moeilijkheidsgraad was onlangs gestegen tot een nieuw record van 51,23 biljoen hashes.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie