Rico Engelbarts
02/09/2018 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2018 16:00

Tom Lee: Ethereum-futures zouden goed voor Bitcoin zijn

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Tom Lee, CEO van Fundstrat Global en een bekende voorstander van Bitcoin, denkt dat de handel in Ethereum-futures een nadelig effect op Ether (ETH) gaat hebben. Daarentegen gaat het, volgens Lee, juist een positief effect op Bitcoin (BTC) hebben.
De reden hiervoor is dat de handel in futures het mogelijk maakt voor bears en andere tegenstanders van de cryptocurrency om tegen de digitale munt te bieden. Dat zou vervolgens de koerswaarde van Ether laten dalen. Hetzelfde gebeurde met de Bitcoin-koers toen handel in Bitcoin-futures mogelijk werd.
Dat zou juist goed kunnen uitpakken voor Bitcoin, volgens Tom Lee. De aandacht ligt dan niet meer alleen op Bitcoin-futures, maar dus ook op Ether-futures. Bears zouden dan short gaan op Ether in plaats van op Bitcoin. Tom Lee legt uit:

Sinds december van dit jaar, als iemand bearish was op een aspect van crypto maar niet in de onderliggende dynamiek wilde duiken, was er altijd de mogelijkheid om short te gaan op BTC. Nu kunnen ze short gaan op ETH, wat betekent dat de netto short op BTC-futures zou dalen.

De Chicago Board Options Exchange (CBOE) is momenteel nog aan het wachten op een goedkeuring voor Ether-futures door de Commodities Futures Trading Commission (CFTC).
Tom Lee heeft zich vaker laten horen dit jaar over Bitcoin. In juni zei hij ook dat de daling in de Bitcoin-koers kwam door Bitcoin-futures. Een paar weken geleden vertelde de CEO dat Bitcoin de beste investeringsoptie is in een lastige markt. Tevens gaf hij aan dat hij verwacht dat de Bitcoin-koerswaarde naar $25.000 zal stijgen tegen het einde van 2018.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement