Kevin Schijven Kevin Schijven
28/02/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2022 20:04

Vraag naar crypto salarissen groeit hard, ethereum na bitcoin ’t populairst

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Vraag naar crypto salarissen groeit hard, ethereum na bitcoin 't populairst

Foto: Pormezz/Shutterstock

Steeds meer mensen willen uitbetaald worden in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Volgens een recent onderzoek van online wervingsbureau Deel neemt het aantal mensen dat in crypto uitbetaald wil worden met maar liefst 10% toe elke maand sinds november 2020.

Het onderzoeksrapport, genaamd ‘State of Global Hiring Report 2021,’ gaat vooral over werving op wereldwijde schaal en dat dit populairder is dan ooit. Dat komt mede dankzij de COVID-19 pandemie alsmede de opkomst van verbeterde tools voor online samenwerking.

Deel onderzocht maar liefst 100.000 arbeidscontracten uit 150 verschillende landen. In dit artikel kijken we vooral natuurlijk naar het stukje over crypto. In het onderzoek keek Deel naar welke regio’s het populairst zijn voor salarissen in crypto.

Verreweg de populairste regio is Latijns-Amerika (LATAM), waar maar liefst 52% van alle salarissen, die in crypto worden uitbetaald, plaatsvindt. Dan volgt de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) met 34%. Daarna volgen Noord-Amerika (NAM) en Azië-Pacific (APAC) met elk 7%.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin verreweg de populairste crypto voor salarissen

Bitcoin krijgt natuurlijk nog altijd de voorkeur. Maar liefst 63% van mensen die hun salaris ontvangen in crypto, ontvangt dat in BTC. Toch begint het aandeel van altcoins te groeien. Op de tweede plek volgen ethereum en de stablecoin USDC  met 7% elk. Tot slot volgen samen solana (SOL) en dash (DASH) met 2% elk.

Eind vorig jaar maakte de nieuwe burgemeester van Miami, Francis Suarez, bekend dat hij de eerste Amerikaanse politicus wordt die zijn salaris in bitcoin ontvangt. Kort daarna maakte de nieuwe burgemeester van New York, Eric Adams, bekend dat hij zelfs zijn eerste drie salarissen in bitcoin zal ontvangen. Kort daarna volgde ook de Belgische politicus Christophe de Beukelaer.

Toch is niet iedereen hier fan van en dat komt door de volatiele aard van de koersen. Zo ontving Adams zijn BTC kort voordat de prijs daalde waardoor hij gelijk verlies leed. Toch heeft hij genoeg vertrouwen dat de waarde hier weer van omhoog gaat.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie