John van Meer John van Meer
14/04/2024 20:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2024 19:24

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws

Gisteren sprak ik over een mogelijke bitcoin (BTC) Bull Trap die zich lijkt te ontvouwen. Dat betekent dat we mogelijk de eerste doelen al hebben bereikt, ergens tussen de $58.000 en $60.000. Maar we kunnen ook richting de $50.000 tot $52.000 gaan. We zagen ook een incident met Iran, waar ze drones en raketten lanceerden richting Israël. Hoewel dit voor enige paniek zorgde in de cryptomarkt, zie ik het eerder als een pre-halving dip.

Nieuwe tegenslag voor ethereum ETF’s, SEC stelt beslissingen uit
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Cryptomarkt in het rood

Altcoins doken flink in het rood, maar zoals altijd geldt: “Wees angstig als anderen hebzuchtig zijn, en wees hebzuchtig als anderen angstig zijn.” Dus dit kan een goed moment zijn om wat van die altcoin-projecten op te pakken die je hebt gemist.

Als we kijken naar de heatmaps, zien we sterke liquiditeit tussen de $53.000 en $57.500, en ook tussen de $50.000 en $52.000. Dit zijn mogelijke doelen voor ons. Ik overweeg zeker bij te kopen, vooral rond de $50.000. Op de 1-maand heatmap zien we liquiditeit rond de $53.000, wat een mooie target kan zijn na de correctie.

De traditionele markten, zoals de S&P 500, zien er niet erg positief uit voor bitcoin. De RSI staat hoog, en we zien een mogelijke daling op de lagere timeframes. De dollarindex daarentegen lijkt sterker te worden, wat eveneens negatief kan zijn voor risicovolle activa zoals bitcoin.

Advertentie

Bitcoin analyse

Op de bitcoin-futures-grafiek zien we een Shooting Star candlestick, wat duidt op meer neerwaartse druk. Het is mogelijk dat we de gap gaan vullen rond de $58.000. De Bitstamp-grafiek ziet er ook zwak uit, met mogelijke targets tussen de $48.000 en $52.000.

Op de langere termijn blijf ik bullish op bitcoin, met initiële targets tussen de $100.000 en $122.000. Het is belangrijk om de bitcoin-dominantie in de gaten te houden, aangezien deze kan stijgen, wat zou kunnen wijzen op meer vertrouwen in bitcoin ten opzichte van altcoins.

Kortom, ik verwacht nog wat meer neerwaartse beweging in de komende dagen, maar dit kan een kans zijn om te kopen. Let op de $50.000 als een belangrijk niveau. We kijken ook naar ethereum (ETH), waar een mogelijke daling richting de $2500 kan plaatsvinden.

Nieuwe tegenslag voor ethereum ETF’s, SEC stelt beslissingen uit
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Join de “de Bitcoin Consultant” community

John sluit zijn video’s altijd af met “happy trading”. Want dat is wat hij voor traders doet: hij maakt de moeilijke materie begrijpelijk middels de Youtube video’s en cursusaanbod waardoor traden een “happy” onderneming wordt. Duizenden hebben zijn cursussen al gevolgd en je kunt hier beginnen met de gratis kennismakingscursus. Naast de wekelijkse video’s kun je ook meer updates krijgen in zijn gratis Telegram.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
John van Meer

De Bitcoin Consultant voorziet kijkers al sinds 2018 van zeer interessante video’s in crypto omtrent nieuws en prijs analyses. Kijkers waarderen hem vanwege zijn nuchtere, objectieve en begrijpelijke kijk op crypto (koersen) met een vrolijke noot. Het is dan ook niet gek dat meer dan 6000 crypto enthousiasten zijn cursussen hebben gevolgd om betere traders en investeerders te worden.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie