Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Blockchain-technologie zou bedrijven $450 miljard kunnen besparen in toeleveringsketenkosten in West-Europa

Het gebruik van blockchain-technologie in supply chains, oftewel toeleveringsketens, zou bedrijven in West-Europa $450 miljard kunnen opleveren. Dat meldt een nieuw onderzoek van crypto-nieuwssite Cointelegraph en Insolar, een Zwitsers blockchain-bedrijf, op 4 december.

Volgens het onderzoek kan blockchain-technologie logistieke kosten voor bedrijven met 0,4% tot 0,8% verlagen. Hoewel dat in eerste oogopslag erg klein lijkt, is het volume van de logistieke sector enorm groot. Dat percentage zou namelijk vertalen naar maar liefst $450 miljard, of 406 miljard euro.

- Advertentie -

Verder wordt er in het onderzoek gemeld dat 60% van bedrijven hun leveranciers in de supply chains te veel betalen en dat 70% van bedrijven last heeft van zogenaamde blinde vlekken in de toeleveringsketens waardoor het volgen van bronnen met supply chains erg moeilijk of zelfs onmogelijk is.

De huidige technologische oplossingen zijn volgens het onderzoek niet geschikt om hedendaagse problemen in supply chains aan te pakken. Mede door een gebrek aan transparantie. Veel bedrijven, zo’n 80%, zouden hun data geheimhouden of vergeten te updaten.

Het onderzoek meldt ook dat 94% van leiders in de toeleveringsketenindustrie zegt dat de digitale transformatie van supply chain management de sector “fundamenteel zal veranderen.”

Peter Fedchenkov, oprichter van Insolar, zegt dat het gebruik van blockchain niet noodzakelijkerwijs huidige technologische oplossingen overbodig zal maken maar ze kunnen juist naast elkaar bestaan:

Wanneer mensen aan blockchain denken, is er een misvatting dat het een nieuw paradigma is dat een verandering in het bedrijfsleven vereist. Wij geloven echter dat dit verkeerd is en bieden een benadering om bestaande IT-infrastructuren van organisaties aan te vullen met behulp van ons blockchain-platform.

In november kondigden Carrefour en Nestlé aan dat ze opnieuw IBM’s blockchain-technologie gaan toepassen, ditmaal voor babymelkpoeder. Tevens werd in dezelfde maand aangekondigd dat een Afrikaans edelsteenbedrijf gebruik gaat maken van blockchain voor hun supply chain. Ook Coca-Cola kondigde vorige maand aan blockchain toe te zullen passen voor een efficiëntere supply chain.

Vorige week werd aangekondigd dat het Europees Investeringsfonds (EIF) samen met de Europese Commissie 100 miljoen euro gaat stoppen in een ontwikkelingsfonds voor blockchain. Changpeng Zhao, CEO van cryptocurrency-exchange Binance, zei onlangs dat blockchain een grotere impact zal hebben dan het internet.

Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.204,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.181,50 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.232,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.246,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.261,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.181,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.204,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.232,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.246,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.261,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...