Timo Bult Timo Bult
29/11/2019 07:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/11/2019 07:00

CEO Binance: "Blockchain zal een grotere impact hebben dan het internet"

Nieuws
CEO Binance:

In een onlangs verschenen interview laat Changpeng Zhao (CZ), de CEO van een van ’s werelds grootste cryptocurrency-exchanges Binance, weten dat hij gelooft dat de impact van blockchain veel groter zal zijn dan de impact die het internet tot nu toe heeft gehad.
CZ stelt dat hij zich niet bezighoudt met de dagelijkse koersbewegingen van de cryptocurrencies. Volgens hem reageert de markt vaak overdreven op nieuws waardoor het lastig is om de koersen te voorspellen. Wel spreekt hij de verwachting uit dat blockchain op de lange termijn heel groot zal worden:

De markt reageert altijd overdreven. Het is heel moeilijk om de prijs op korte termijn te voorspellen, maar als je kijkt naar de komende 3, 5, 10, 100 jaar, heeft blockchain een grotere impact op onze samenleving dan het internet. Op dit moment is er waarschijnlijk ongeveer 0,1% van onze bevolking die crypto bezit, of waarschijnlijk minder, dus het kan mogelijk nog duizend keer groeien. We weten dat deze technologie niet weggaat; het gaat de wereld verstoren; het gaat ons leven verstoren.

Aldus CZ. Hij spreekt daarnaast de verwachting uit dat “de prijzen geen andere richting dan omhoog” hebben vanwege de vastgestelde voorraad die veel cryptocurrencies hebben en het toenemende aantal mensen die de markt betreden.
Vervolgens ging CZ kort in op de ontwikkelingen in China. Het land zou naar verluidt bezig zijn met de ontwikkeling van een eigen Central Bank-issued Digital Currency (CBDC). CZ zei daar het volgende over:

Ik heb zelf begrepen dat het heel logisch is voor de Chinese regering om te zeggen: “Hé, de door de Chinese Centrale Bank uitgegeven munt (DCEP) zou de enige moeten zijn die in het land wordt gebruikt.” Mensen trekken DCEP daarnaast uit de context. Het heette oorspronkelijk Digital Currency/Electronic Payments. Het mag alleen worden gebruikt voor online betalingen. Het wordt geen cryptocurrency zoals Bitcoin, waar je ermee kunt doen wat je wilt. […] China gaat zijn eigen valuta promoten in plaats van de andere cryptocurrencies die niet door hen worden gecontroleerd. Hoeveel controle en beperkingen ze op deze DCEP zullen toepassen, weten we nog niet.

Bekijk hieronder het hele interview met CZ:

Binance kwam onlangs nog in het nieuws vanwege een inval die zou zijn gedaan door de Chinese politie in een kantoor in Shangai van Binance. Volgens CZ klopte niets van de berichtgeving aangezien Binance helemaal geen kantoor in Shanghai heeft. Binance zou daarom overwegen The Block, het nieuwsplatform dat het nieuws naar buiten bracht, aan te klagen.
Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse! 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie