Erik Juffermans Erik Juffermans
22/09/2022 10:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2022 10:11

Cardano gereed voor Vasil update vandaag: “alle criteria voldaan”

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano gereed voor Vasil update vandaag:

Foto: Vladimir Kazakov/Shutterstock

Het aftellen is nu echt begonnen, en de ontwikkelaars van Cardano (ADA) hebben de laatste criteria afgevinkt voor het lanceren van de Vasil update. De langverwachte hard fork begint vandaag op 22 september, maar zal naar verwachting zo’n vijf dagen duren met een tweede set van updates die volgt op 27 september.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

3 criteria voor Cardano hard fork

Het bedrijf achter Cardano is Input Output Hong Kong, ook wel bekend als IOHK. Zij lieten op woensdag via een bericht op Twitter weten dat de laatste drie cruciale criteria voor het voltooien van de Vasil update zijn behaald.

Zo waren op het moment van de tweet 39 exchanges ge-upgrade, wat gelijk staat aan ruim 87% van de totale liquiditeit van Cardano. Ook worden 98% van alle blocks op de Cardano blockchain nu gecreëerd door de nieuwe Vasil node. Dat houdt in dat de blockchain nu klaar is voor de Vasil update. De laatste behaalde criteria was dat de grootste Dapps binnen het Cardano ecosysteem de laatste testen succesvol hadden uitgevoerd. 

Advertentie

Een langverwachte update voor Cardano

Na maanden van vertraging is de langverwachte update nu eindelijk hier. Aanvankelijk stond de Vasil update namelijk gepland voor afgelopen juni. Door technische mankementen werd de update echter twee keer uitgesteld.

Zodra de update volledig is voltooid zal het de boeken ingaan als de meest belangrijke Cardano update sinds de Alonzo update van vorig jaar. De Alonzo update maakte het gebruik van smart contracts voor het eerst mogelijk op de Cardano blockchain. De Vasil update zal de snelheid en effectiviteit van het Cardano netwerk aanzienlijk verhogen.

Alle hype omtrent de Vasil update heeft de interesse in Cardano op social media verhoogd. Volgens het platform Santiment is de interesse in Cardano op social media met ruim 35% gestegen in de afgelopen week. Cardano staat daarmee op de derde plek na Ethereum (ETH) en Ripple (XRP). Ethereum kreeg een hoop aandacht vanwege de merge update en het daaropvolgende sell the news event. Ripple stond in de spotlight omdat het einde van diens langdurige rechtszaak met de SEC mogelijk in zicht komt.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie