Timo Bult Timo Bult
03/10/2021 12:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/10/2021 12:01

Ethereum (ETH) mining pools sluiten deuren, Bitcoin Lightning Network groeit explosief en meer nieuws

Nieuws
Ethereum (ETH) mining pools sluiten deuren, Bitcoin Lightning Network groeit explosief en meer nieuws

Foto: leksiv/Shutterstock

De afgelopen week zagen we weer een aantal interessante en grote nieuwsberichten uit cryptoland. Was je te druk of ben je het overzicht kwijt? In dit artikel lees je een samenvatting van het belangrijkste nieuws van deze week. Eerst, de effecten van China’s crypto ban op een aantal grote ethereum (ETH) mining pools.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Ethereum (ETH) miners gooien handdoek in de ring

China is niet blij met crypto, iets wat al jaren bekend is. Dit jaar lijkt het land echter extra zijn best te doen om crypto te verdrijven. Zo zagen we eerder dit jaar al het verbod op mining in het land. Nu wil China ook crypto-transacties gaan verbieden, en dat nieuws heeft nu al een aantal effecten.

Tot nu toe is het grootste effect dat een aantal ethereum mining pools er helemaal mee gaan stoppen. Spark Pool, wat lange tijd 20% van de totale Ethereum-rekenkracht produceerde en daarmee de tweede grootste mining pool was, maakte deze week bekend de deuren te zullen sluiten. BeePool volgde niet veel later met hetzelfde nieuws. De twee pools produceren ongeveer een kwart van de totale Ethereum-rekenkracht. Miners in deze pools zullen dus een nieuw onderkomen moeten gaan zoeken.

Advertisement

Bitcoin (BTC) Lightning Network ziet explosieve groei

En dan wat positiever nieuws; het Bitcoin (BTC) Lightning Network is namelijk flink gegroeid! Glassnode meldt in een rapport dat het aantal LN nodes, dat zijn computers aangesloten aan het Lightning network, inmiddels 15.600 heeft bereikt. Dit lag nog rond 15.000 begin september, een stijging van 4% in een maand. In januari lag dit nog rond 8.000, een groei van maar liefst 95% dit jaar. Lees in dit artikel wat het Lightning Network precies is.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Europa de grootste crypto-economie, Twitter aan de NFT’s en vulkanische bitcoins 

Chainalysis, een onderzoeksbedrijf, kwam deze week met het nieuws dat Europa nu de grootste crypto-economie ter wereld is. Europa zou goed zijn voor 25% van het wereldwijde crypto-transactievolume. Het komt hiermee boven Noord-Amerika te staan, dat 20% van het totaal uitmaakt.

Twitter onthulde deze week een interessante nieuwe functie. Gebruikers zullen namelijk binnenkort een non-fungible token (NFT) kunstwerk als profielfoto kunnen instellen waarna Twitter deze automatisch zal verifiëren. Twitter rolde onlangs ook al de functie uit waarmee gebruikers bitcoin kunnen verzenden naar Twitteraars.

En dan ten slotte wat nieuws uit El Salvador. Dat land dient nu als een belangrijk tegenargument tegen Bitcoin critici die vinden dat de cryptocurrency veel te veel energie verbruikt. El Salvador heeft namelijk voor het eerst bitcoin gemined met behulp van vulkanische energie. Een belangrijke stap voor het land dat op weg lijkt te zijn om een ware Bitcoin hot spot te worden!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement