Ivo Melchers Ivo Melchers
29/05/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2023 11:00

Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum DeFi volume stijgt 444% na Binance en Coinbase aanval

Foto: Shutterstock/Volodymyr_Shtun

Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er momenteel echter uitgezoomd wordt, is er een duidelijke stijgende lijn te zien in de holdings van deze groep investeerders sinds de start van het jaar.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum whales op koopjacht

Volgens data van IntoTheBlock zijn de whales flink aan het kopen geslagen sinds de jaarwisseling. Aan het begin van het jaar had deze groep namelijk nog 26,56 miljoen ETH in bezit, maar inmiddels is dat toegenomen tot een huidig totaal van 30,07 miljoen ETH. Dit betreft een toename van meer dan 13 procent.

Een dergelijke accumulatie wordt waarschijnlijk veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder de toenemende populariteit van het consensusmechanisme van Ethereum. Vorig jaar maakte het netwerk namelijk de veelbesproken transitie van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS). Als gevolg van deze overgang zijn veel ETH holders gemotiveerd om extra tokens te verwerven om te staken en deel te nemen als validators.

Onlangs kon je ook al lezen dat het aantal gestakete ether flink is toegenomen sinds de recente Shapella update. Al met al is het algehele sentiment rondom de grootste altcoin qua marktkapitalisatie positief te noemen, ondanks het feit dat de koers al een tijdje vast lijkt te lopen rond de 1.800 dollar.

Advertentie

ETH op exchanges historisch laag

De stijgende populariteit van ETH staking vertaalt zich bovendien in het aantal munten dat momenteel wordt bewaard bij de crypto exchanges. Deze hoeveelheid is gedaald tot een niveau dat sinds 2016 niet meer is gezien. Slechts 14,85 procent van alle ether in circulatie staat nog maar op de cryptobeurzen.

Het lijkt erop dat alle ontwikkelingen op het netwerk een positieve invloed hebben op het vertrouwen in de toekomst van de blockchain. Wat dat betreft blijft het belangrijk om uit te zoomen en je niet uitsluitend te richten op de prijsactie van het moment.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie