Ivo Melchers Ivo Melchers
06/06/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2023 12:00

Mede-oprichter Ethereum verstuurt plotseling gigantisch veel ETH naar Kraken

icon-ethereum
Ethereum nieuws
El cofundador de Ethereum envió una cantidad gigante de ETH a Kraken

Foto: MAHATHIR MOHD YASIN/Shutterstock

Een van de vele voordelen die de blockchain met zich mee brengt is de verhoogde mate van transparantie. Elke transactie dat plaatsvindt wordt permanent opgeslagen op de blockchain en is voor iedereen zichtbaar. Transacties van enorme omvang of afkomstig vanuit bepaalde interessante wallets verschijnen dan ook met enige regelmaat in het crypto nieuws. Dit keer is er een transactie op het Ethereum (ETH) netwerk gespot afkomstig van een belangrijke speler in de begindagen van het populaire smart contract netwerk.

Vermogensbeheerder voorspelt bizarre groei voor Ethereum Layer-2’s
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Enorme stapel ETH naar Kraken

Het bekende Twitter-account Wu Blockchain liet gisteren in een tweet namelijk weten dat Jeffrey Wilcke, een mede-oprichter van Ethereum, in totaal 22.000 ETH had verstuurd naar Kraken, een populaire Amerikaanse crypto exchange. Deze enorme berg ether draagt tegen de huidige ETH koers een waarde van iets minder dan 40 miljoen dollar.

Bovendien werd er vermeld dat 6 januari 2021, 29 maanden geleden, de laatste keer was dat Wilcke een transactie op het netwerk had verricht. Destijds verstuurde hij 15.000 ETH naar Kraken. Het adres van Wilcke bestaat momenteel nog steeds uit meer dan 150.000 ETH, ter waarde van 271 miljoen dollar.

Wilcke koos er bovendien voor om eerst een testtransactie van 0,001 ETH te versturen alvorens hij de totale stapel overmaakte naar de Amerikaanse cryptobeurs.

Het motief achter de enorme transactie is op het moment van schrijven echter onbekend. Desondanks is het een feit dat investeerders over het algemeen hun crypto naar een beurs sturen om deze te verkopen.

Advertentie

Ethereum transactiekosten op dieptepunt

Gisteren kon je tevens in het Ethereum nieuws lezen dat de transactiekosten op de populaire layer-1 blockchain momenteel op het laagste punt in twee maanden staat. Tijdens de eerdere hype omtrent meme-coins schoten de gemiddelde transactiekosten tot over de 20 dollar, maar inmiddels betaal je ongeveer 7,50 dollar per transactie.

Terwijl sommigen wellicht nog steeds twee keer zullen nadenken alvorens ze een transactie op het netwerk zullen doen, is de huidige situatie wat dat betreft in ieder geval een stuk beter dan een tijdje terug.

Layer-2 oplossingen zoals Polygon (MATIC), Arbitrum (ARB) en Optimism (OP) zijn dan ook tot leven gekomen als oplossing voor dit probleem. Deze schaaloplossingen zorgen ervoor dat het Ethereum netwerk minder belast wordt en als gevolg schaalbaarder.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie