Sander van Rijn Sander van Rijn
01/10/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/10/2023 18:00

Meer Ethereum beursfondsen op komst, concurrentiestrijd ontbrandt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Meer Ethereum beursfondsen op komst, concurrentiestrijd ontbrandt

Foto: Stuart Monk/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) staat op het punt om haast te maken met de goedkeuring van beursgenoteerde fondsen voor ethereum (ETH) futures. Deze goedkeuringen van de exchange-traded funds (ETF’s) worden mogelijk versneld vanwege de dreigende ‘government shutdown’ in de VS.

Opnieuw heeft een bekende fondsbeheerder in de Verenigde Staten laten weten dat het ook van plan is om twee ethereum futures-ETF’s te lanceren. Bitwise Asset Manager, een bekende crypto fondsbeheerder in de VS, stapt in de ring en zorgt voor een intense concurrentie in de beleggingssector.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitwise lanceert twee ethereum beursfondsen

Bitwise maakt in de aankondiging bekend dat de Bitwise Ethereum Strategy ETF (AETH) en de Bitwise Bitcoin and Ether Equal Weight Strategy ETF (BTOP)  op maandag 2 oktober van start gaan.

Met deze fondsen kunnen beleggers in de VS in de ETH futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) investeren. De fondsen zelf worden genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE) Arca.

De CEO van Bitwise, Hunter Horsley, benadrukt dat Ethereum een breed scala aan kansen biedt voor beleggers:

“Ethereum heeft nu miljarden aan inkomsten, miljoenen gebruikers en duizenden verschillende apps en ontwikkelaars. Als het leidende besturingssysteem voor crypto heeft Ethereum zich als een lopend vuurtje verspreid.

Nu blue chip-merken als Nike, Starbucks, Adidas, Pepsi, PayPal, JPMorgan en anderen applicaties op Ethereum bouwen en gebruiken, neemt het momentum alleen maar toe.”

Bitwise CIO Matt Hougan wijst erop dat Ethereum een unieke plaats inneemt in beleggingsportefeuilles:

“Ethereum biedt een uitgebreidere portfoliomogelijkheid in vergelijking met Bitcoin. Sommige beleggers zien Ethereum als een alternatief, terwijl anderen het zien als een conventionele groeibelegging, met kenmerken van beide.”

Advertisement

Strijd om ethereum beursfondsen begonnen

De lancering van beide ethereum beursfondsen, gaat Bitwise de concurrentie aan met andere vermogensbeheerders die aankomende week een ethereum fututes-ETF willen lanceren.

Vermogensbeheerder VanEck, een bekende speler op de markt, kondigde eerder aan dat zijn ethereum futures-ETF ook binnenkort beschikbaar zal zijn. Deze beursfonds, genaamd de Ethereum Strategy ETF (EFUT), zal naar verwachting ook op maandag 2 oktober lanceren.

De snelle ontwikkelingen rondom de op ether (ETH) gebaseerde beursfondsen suggereren dat Ethereum snel terrein wint als gewilde activaklasse onder investeerders. Dit kan een mogelijke nieuwe golf van interesse en investeringen in gang zetten.

Terwijl de goedkeuring van deze fondsen de crypto-markt kan beïnvloeden, blijft de goedkeuring van bitcoin spot ETF’s door de SEC voorlopig uitgesteld.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement