Razend populair social platform investeert in bitcoin & gaat naar de beurs

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Financiële reuzen met

Foto: orhan akkurt/Shutterstock

Het enorme sociale mediaplatform Reddit wil binnenkort beursgang maken. Het bedrijf heeft hiervoor op 22 februari een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Wat vooral aan deze aanvraag opvalt, is dat de sociale mediareus al sinds 2022 investeert in crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Sociale mediareus Reddit gaat naar de beurs

Reddit wil beursgang maken middels een initial public offering (IPO) op de New York Stock Exchange (NYSE) onder de ticker RDDT.

Het sociale mediaplatform heeft hiervoor al sinds 2021 documenten opgestuurd naar de SEC. Deze documenten bleven echter vertrouwelijk.

In het nieuwe document onthult Reddit echter niet hoeveel aandelen het wil verkopen noch de prijzen voor de aandelen.

Het onthulde echter wel andere cijfers aan de toezichthouder. Reddit telt inmiddels 267,5 miljoen wekelijkse gebruikers en ongeveer 73 miljoen dagelijkse gebruikers.

Ook meldt het bedrijf dat het in 2023 een omzet bereikte van $804 miljoen waarvan 98% uit advertenties kwam. Het was echter niet winstgevend in 2023 en verloor $90,8 miljoen.

Reddit bezit bitcoin, ethereum en polygon, maar waarschijnlijk niet veel

Uit het nieuwe document blijkt ook dat Reddit in de afgelopen jaren kleine hoeveelheden heeft geïnvesteerd in bitcoin en ethereum. Ook bezit het polygon (MATIC), Reddit heeft deze ontvangen als een vorm van betaling.

“We hebben een deel van onze overtollige kasreserves geïnvesteerd in bitcoin en ether en hebben ook ether en matic overgenomen als een vorm van betaling voor de verkoop van bepaalde virtuele goederen, wat we in de toekomst mogelijk zullen blijven doen.

De MATIC komen hoogstwaarschijnlijk uit de zogenaamde Reddit Avatars, een NFT collectie op het Polygon netwerk.

Alhoewel dit nieuws groots wordt onthuld in de crypto-gemeenschap, maakt Reddit niet bekend hoeveel crypto het bezit. Het gaat zelfs om maar een “verwaarloosbare” hoeveelheid:

“De nettoboekwaarde van onze cryptocurrencies, die voornamelijk bestond uit bitcoin en ether, evenals alle gerelateerde cryptocurrency-activiteiten, was verwaarloosbaar voor de gepresenteerde periodes.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie