Ivo Melchers Ivo Melchers
03/02/2023 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2023 11:05

‘Big Short’ Michael Burry verlaat Twitter na fout advies aan investeerders

icon-finance
Finance nieuws
Dit is wat ‘Big Short’ Michael Burry voor crypto voorspelde

Foto: alphaspirit.it/Shutterstock

De legendarische investeerder Michael Burry, onder meer bekend door de film ‘The Big Short’ en de voorspelling van de financiële crisis van 2008, heeft zijn persoonlijke Twitter account verwijderd na fout advies te hebben gegeven. Burry was een van de enige personen die de kredietcrisis van 2007/2008 aan zag komen. Hij zag de huizenbubbel vormen en ging short op de huizenmarkt. Als gevolg van deze juiste voorspelling heeft hij veel krediet opgebouwd binnen de beleggingswereld en wordt hij uiterst serieus genomen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Verkeerd advies aan beleggers

In zijn laatste tweet van 1 februari adviseerde hij investeerders om te verkopen door simpelweg “Sell” te tweeten. Echter kon je gisteren in het Bitcoin nieuws lezen dat de bitcoin koers positief reageerde op het rentebesluit van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank koos er namelijk voor om de rente met 25 basispunten te verhogen van 4,5% naar 4,75%. Daarnaast steeg de Nasdaq en de S&P 500 gisteren met respectievelijk 1,53% en 1,67%.

De Fed is de renteverhoging langzaam aan het afbouwen en volgens de voorzitter Jerome Powell zitten we nu voor het eerst in het ‘’deflatoire proces’’. Dit verwijst naar een vertraging van het stijgingstempo van algemene prijsniveaus. De bitcoin koers steeg in een uur tijd met ongeveer 3%. Later wist het zelfs de $24.000 te doorbreken en een hoogtepunt neer te zetten van $24.157.

Burry verwijderde zijn tweet en kort daarna werd zelfs zijn hele twitteraccount opgeofferd. Zijn beslissing veroorzaakte speculatie bij zijn volgers, waarbij sommigen beweerden dat hij het sociale mediaplatform had verlaten om te ontsnappen aan kritiek op zijn eerdere advies. Inmiddels lijkt hij zijn account weer hersteld te hebben.

Advertentie

Eerdere BTC voorspelling

Onlangs kon je lezen dat Burry in de zomer van 2021 al beweerde, toen bitcoin (BTC) en de meeste altcoins in een bull run zaten, dat de crypto markt in elkaar zou storten. Dit zou op zijn beurt tevens de aandelenmarkt naar beneden moeten sleuren.

Deze voorspelling bleek enigszins juist te zijn, aangezien zowel de crypto markt als de aandelenmarkt flink onderuit zijn gegaan in het afgelopen jaar.

Ongeveer een maand geleden waarschuwde Burry voor een recessie in de tweede helft van 2023. Naar zijn mening zal de Fed de rente vervolgens weer verlagen en zal de overheid starten met financiële hulp voor huishoudens, wat wederom brandstof is voor een nieuwe inflatiepiek.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie