Emil Cantello Emil Cantello
02/02/2022 18:07 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2022 18:07

Dit is hoe crypto investeerders omgaan met dalende prijzen

Nieuws
Dit is hoe crypto investeerders omgaan met dalende prijzen

Foto: Nucleartist/Shutterstock

Te midden van een scherpe duik voor bitcoin (BTC) en andere tokens, zoals ethereum (ETH) en solana (SOL), zeggen sommige cryptocurrency beleggers dat ze een lange-termijn-visie op de markt hebben om de storm te doorstaan. Dit stemt voort uit interviews uitgevoerd door TIME.

Na een zware week klom de bitcoin prijs weer om op dinsdagochtend tussen de $38.000 en $39.000 USD te schommelen, zoals te zien op Bitvavo en Binance. Deze laatste stijging komt in het kielzog van een neerwaartse malaise die ’s werelds grootste digitale valuta voor het eerst sinds juli onder de $33.000 heeft doen dalen. Dit was meer dan een halvering in waarde sinds de piek van bijna $69.000 in november.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Normale volatiliteit

De crypto-markt als geheel is met meer dan $1 biljoen USD in waarde gedaald sinds de all-time high van bitcoin, wat leidt tot extreme prijsschommelingen. Toch zegt Wendy O, een populaire crypto trader op TikTok (bekend als CryptoWendyO), dat dit niveau van volatiliteit normaal is binnen de sector.

“Crypto is erg volatiel. We gaan vervelende downturns krijgen. En dat is niet erg. Mensen raken in de war en denken: ‘Oh, ik ga de hele tijd enorme winsten maken’ – maar dat is niet de manier waarop dingen werken. Omdat we volatiele massale winsten hebben, zullen we ook volatiele massale dalingen hebben.”

Ondanks geruchten over een potentiële “crypto winter,” zegt Evan Rodgers, een tech-journalist die begon te investeren in crypto nadat de pandemie in 2020 toesloeg, dat hij probeert een grote kijk te houden op zijn bitcoin investeringen.

“Wanneer de prijs daalt, kun je er niet aan denken in termen van dollars die je ‘verliest. “Je moet kijken naar het werkelijke aantal bitcoin dat je hebt en je realiseren dat dat niet verandert. Er is alleen een korte termijn prijseffect.”

Koersdips kunnen ook dienen als een kans om meer te kopen van een munt waarvan je vertrouwen hebt dat die in de toekomst goed zal presteren, zegt Lea Thompson, de oprichter van Girl Gone Crypto.

“Ik ben echt geïnvesteerd in projecten waarvan ik denk dat ze op lange termijn veel meer waarde zullen hebben dan waar ze nu zijn. Voor mij zijn dat bitcoin en ethereum. Als je een NFT flipt of probeert een geweldig rendement te halen op een andere altcoin, is er veel potentieel geld te verdienen. Maar als iets echt waardevol is op de lange termijn, dan zijn deze markt dips meer een kans om te accumuleren dan iets dat echt eng is.”

Advertentie

Risicobeheer

Dat wil niet zeggen dat risicobeheer geen rol speelt in hoe lange-termijn-beleggers omgaan met deze potentieel stressvolle situaties. Nadat hij zich in het begin van zijn investeringstraject had gebrand aan het experimenteren met leverage trading, d.w.z. lenen tegen een munt om meer van die munt te kopen, zegt Rodgers dat hij heeft geleerd om zijn bitcoin strategie met meer zekerheid te benaderen.

“Ik denk dat elke ervaren handelaar je zal vertellen dat als je niet echt weet wat je doet, je jezelf opmaakt voor een moeilijke tijd. Leverage is geweldig als de markt omhoog gaat, maar als er een plotselinge neergang is, kun je geliquideerd worden. Dat is iets wat ik persoonlijk heb meegemaakt en hoewel het geen verwoestend verlies was, helpen dit soort dingen je om te leren risico’s te minimaliseren.”

Crypto’s huidige glijpartij komt te midden van een bredere sell-off van risicovolle activa zoals technologie-aandelen. Beleggers bereiden zich voor op de verhoging van de rente door de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) om de stijgende inflatie en de tekorten op de arbeidsmarkt aan te pakken. De Fed kondigde op 26 januari aan dat het een strakker monetair beleid zou gaan voeren en verwacht de rente “spoedig” te verhogen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie