Grote traditionele bedrijven omarmen crypto, ondanks marktdaling

icon-finance
Finance nieuws

Foto: Shutterstock/Lewis Tse

Al enige tijd zien we een daling in de crypto markt, zoals onder andere te zien is aan de koers van Bitcoin, maar toch blijven grote traditionele bedrijven de markt betreden. 

Grote bedrijven investeren niet alleen in blockchain bedrijven. In plaats daarvan bouwen ze ook nieuwe producten met deze nieuwe technologieën. Meestal gaat het niet om consumentgerichte producten, maar om back-end technologieën. De meest gebruikte van deze technologieën is Hyperledger, gevolgd door Ethereum (ETH)

Buy the dip

In juli van dit jaar bedacht fastfoodketen Chipotle een interactief spel, ‘Buy the dip’, waarbij spelers $200.000 aan crypto konden winnen. Hiermee wilde het traditionele bedrijf zichzelf aantrekkelijker maken in de ogen van crypto-gebruikers. 

Ook grote vermogensbeheerders als BlackRock en Schwab Asset Management zijn zich bezig gaan houden met crypto. Zo kondigde Schwab Asset Management een nieuw exchange traded fund (ETF) aan. BlackRock is een samenwerking aangegaan met Coinbase waarmee gemeenschappelijke klanten van Aladdin (de softwaretools van de vermogensbeheerder) en Coinbase toegang krijgen tot de handelscyclus van digitale activa via een connectie tussen Coinbase en het Aladdin-platform, te beginnen met Bitcoin (BTC). Naast de samenwerking met Coinbase bracht de vermogensbeheerder in augustus een Bitcoin private trust op de markt.

Op de website van BlackRock is te lezen dat BlackRock cliënten toegang wil bieden tot een keuze aan beleggingsmogelijkheden en heeft het hierom een bitcoin private trust gelanceerd. “De trust is beschikbaar voor institutionele klanten in de VS en streeft ernaar de prestaties van bitcoin te volgen, minus de kosten en verplichtingen van de trust.”

Salaris uitbetaald in crypto

Begin juni onthult Checkout.com, een van de grootste betalingsbedrijven, zijn stablecoin settlement-oplossing, gebruikmakend van Fireblocks’ nieuwe cryptobetalingstechnologie. Volgens een rapport van The Block zei het bedrijf in augustus dat zij een tool onderzoeken waarmee het personeel hun salaris in crypto zou kunnen ontvangen.

Andere voorbeelden van grote partijen die crypto omarmen zijn investeringsbankgigant JPMorgan, pensioenfonds FairFax County Retirement Systems en de Duitse bank Commerzbank.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie