Timo Bult Timo Bult
21/04/2022 06:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2022 06:12

Duitse bankgigant Commerzbank vraagt crypto vergunning aan

icon-finance
Finance nieuws
Duitse bankgigant Commerzbank vraagt crypto vergunning aan

Foto: MDart10 / Shutterstock.com

Opvallend crypto nieuws uit Duitsland! Daar heeft de bankgigant Commerzbank namelijk een vergunning aangevraagd om crypto custody diensten te mogen verlenen. Het is de eerste bank in het land dat zo’n vergunning aanvraagt, zo meldt de Duitse nieuwswebsite Börsen-Zeitung.

Finternet? Internationale bankorganisatie zet in op crypto-technologie
  • icon-finance
    Finance nieuws

Commerzbank wil bitcoin bewaarder worden, en misschien meer

Commerzbank is een grote Duitse bank met 18 miljoen klanten en ruim 46.000 werknemers. In 2021 zag het een omzet van €8,5 miljard. Kortom, bepaald geen kleine speler in de financiële wereld. En nu wil de bank zich ook voorbereiden op de financiële wereld van de toekomst.

Een woordvoerder laat namelijk aan Börsen-Zeitung weten: “Commerzbank heeft in het eerste kwartaal van 2022 een crypto-bewaarvergunning aangevraagd.” Het is hiermee de eerste grote Duitse bank die zo’n vergunning van de Duitse financieel toezichthouder BaFin probeert te bemachtigen.

Sinds 2020 moeten bedrijven die in Duitsland cryptocurrency-diensten willen aanbieden een vergunning hebben. Met de vergunning mogen deze bedrijven bewaardiensten aanbieden, wat inhoudt dat klanten bijvoorbeeld hun bitcoins (BTC) bij de bank op kunnen slaan. Ook zou de bank een exchange-platform kunnen lanceren, vergelijkbaar met het Nederlandse crypto-handelsplatform Bitvavo.

Naar verluidt hebben nog maar enkele Duitse bedrijven de vergunning weten te krijgen, waaronder de Duitse dochteronderneming van Coinbase. De toezichthouder stelt echter dat het nog 25 aanvragen heeft liggen. De crypto-sector komt dus langzaam maar zeker op gang in Duitsland.

Investeringsfondsen mochten al bitcoin kopen

Het is zeker niet het eerste crypto nieuws uit Duitsland. Vorig jaar werd nog bekend dat zogenoemde ‘Spezialfondsen’ in crypto mogen gaan investeren. Dit werd mogelijk nadat nieuwe wetgeving werd ingevoerd door de Bundestag.

Bovendien zijn er een hoop Bitcoin nodes in het land te vinden. Dit zijn computers die deelnemen aan het Bitcoin-netwerk. In 2021 waren er zelfs even meer nodes in Duitsland dan in de Verenigde Staten. Dat is nu echter weer omgekeerd, al blijft Duitsland veruit het land met de meeste Bitcoin nodes van Europa.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie