Roy van Krieken Roy van Krieken
21/02/2023 13:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2023 13:30

Vraag naar goud en bitcoin stijgt: zo kun jij gratis meedoen

icon-finance
Finance nieuws

Foto: Shutterstock/Varga Jozsef Zoltan

Er is eindelijk waar wat positiviteit te bemerken op de wereldwijde markten. De bitcoin (BTC) koers flirt met het belangrijke niveau van $25.000, en ook op de aandelen- en goederenmarkt is een optimistisch sentiment enigszins terug van weggeweest. Ook is de vraag naar goud toegenomen. Het edelmetaal heeft de potentie om in 2023 en daar voorbij mooie dingen te laten zien. Als klap op de vuurpijl bestaat er zelfs een mogelijkheid voor investeerders om gratis te profiteren van deze groeiende vraag.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin en de goudkoers

Het zal slechts weinig crypto beleggers zijn ontgaan dat de BTC koers weer regelmatig in het groen staat de afgelopen paar weken. Veel investeerders zijn van mening dat dit wel eens het begin zou kunnen zijn van een nieuwe bullmarkt. Vanzelfsprekend betekent dat ook dat de interesse in bitcoin als investering weer is wedergekeerd, met mogelijke verdere stijgingen van de koers van de koning der cryptocurrencies als gevolg.

Hoewel de goudkoers sinds het begin van dit jaar juist een kleine pullback heeft gemaakt, wil dat niet zeggen dat er op de lange termijn iets is veranderd aan het positieve vooruitzicht. Nog altijd is de macro-economische situatie in de wereld erg onzeker. Denk hierbij aan renteverhogingen om inflatie onder controle te krijgen en uiteraard ook heftige geopolitieke spanningen. 

Vooral als economische narigheid aan blijft houden, wat uiteraard nog altijd een realistisch scenario is, zal de goudkoers zich van zijn beste kant laten zien. Immers, goud floreert historisch gezien juist als andere risicodragende activa slecht presteren.

Een aantal analisten verwachten in dit scenario zelfs dat de goudkoers eventueel zou kunnen stijgen tot boven de $4.000 per ons. Dat zou een stijging vertegenwoordigen van meer dan 110%! Dit zal uiteraard wel afhankelijk zijn van grote ontwikkelingen in de wereld, zoals inflatie wereldwijd en de aanhoudende oorlog in Oekraïne.

GoldRepublic biedt een unieke kans

Wil je niet buiten de boot vallen en je portfolio naast bitcoin ook uitbreiden met goud, dan ben je bij de Nederlandse broker GoldRepublic zeer zeker aan het juiste adres. Hier kun je gemakkelijk al je goud kopen en verkopen. Een kind kan de was doen. 

GoldRepublic heeft momenteel zelfs een unieke actie waarbij nieuwe gebruikers gratis goud kunnen ontvangen! Als je nu een account aanmaakt bij GoldRepublic, het volledige verificatieproces succesvol doorloopt en tenminste voor 100 euro aan goud, zilver of platinum koopt krijg je namelijk 1 gram goud helemaal gratis. Deze gram goud heeft vandaag de dag een marktwaarde van maar liefst 55 euro.

Een betere manier om te profiteren van de stijgende vraag naar goud, en je voor te bereiden op een eventuele serieuze koersstijging is er niet.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement