Forbes publiceert Fintech 50 lijst met 6 blockchain-bedrijven

Forbes publiceert Fintech 50 lijst met deze zes blockchain-bedrijven

26

Forbes heeft haar Fintech 50 lijst gepubliceerd, een lijst met de 50 meest innovatieve bedrijven in de financiële technologie-markt waaronder de blockchain- en cryptocurrency-industrie.

De vierde editie van deze lijst bevat de volgende zes blockchain-bedrijven:

Axoni, een blockchain-bedrijf uit New York dat momenteel bezig is de financiële derivaten-markt, met een waarde van $10 biljoen, om te zetten in smart contracts. Het bedrijf werkt samen met de 15 grootste banken ter wereld en ontving een investering van$60 miljoen van onder andere Goldman Sachs en JPMorgan.

Bitfury, dit Amsterdamse blockchain-bedrijf begon ooit als een Bitcoin mining-bedrijf en raadpleegt ondertussen de Amerikaanse justitie bij illegale activiteiten waarbij Bitcoin een rol speelt. Het bedrijf heeft een geschatte waarde van meer dan $1 miljard.

Circle, is een cryptocurrency-exchange uit Boston. Dit bedrijf lanceerde vorig jaar de USDC stablecoin in samenwerking met Coinbase. Het bedrijf is meer dan $3 miljard waard en heeft 8 miljoen klanten verspreid over meer dan 100 landen.

Coinbase is een crypto-exchange en crypto custody service uit San Francisco. Het bedrijf is meer dan $8 miljard waard en heeft inmiddels zo’n 25 miljoen crypto-wallets geopend voor haar klanten.

Gemini is de crypto-exchange van de Winklevoss-tweeling. Het bedrijf bracht vorig jaar de stablecoin, de Gemini dollar (GUSD), uit en heeft een geschatte waarde boven $1 miljard. De tweeling tracht momenteel een Bitcoin-ETF (exchange-traded fund) goedgekeurd te krijgen bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Ripple, het blockchain-bedrijf achter de XRP cryptocurrency, de meest populaire cryptocurrency na Bitcoin (BTC). Het bedrijf heeft een geschatte waarde van zo’n 5 miljard en haar betaalnetwerk RippleNet heeft onlangs prijsgegeven meer dan 200 klanten te hebben waaronder Bank of America en American Express.

Verder meldt Forbes dat investeringen in de fintech bijna verdubbeld zijn ten opzichte van vorig jaar. Van $27,4 miljard naar $55,3 miljard. Toch staan er dit jaar minder blockchain-bedrijven op de lijst dan de op de lijst uit 2018 waar nog 11 blockchain-bedrijven opstonden.

Vorig jaar november bracht Forbes haar “30 under 30” lijst uit. Een lijst met de meest veelbelovende ondernemers jonger dan 30 jaar. Ook op deze lijst staan een aantal ondernemers uit de blockchain- en cryptocurrency-wereld.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

9/10

€10.634,90 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.579,10 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€10.501,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€10.596,50 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.719,40 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.834,40 Kopen
Laatste nieuws