Zuid-Korea wil ineffectief ICO verbod voor crypto opheffen

ICO’s
Zuid-Korea wil ineffectief ICO verbod voor crypto opheffen

Foto: buffaloboy/Shutterstock

In Zuid-Korea is investeren in cryptocurrencies weliswaar legaal, maar de regering en de centrale bank zijn niet bepaald lichtjes in hun beleid. Initial Coin Offerings (ICO’s) waren voorheen volkomen illegaal in dit land, maar dit is volgens de centrale bank van het land totaal niet effectief gebleken. Daarom wil het dit beleid nu terugdraaien.

ICO’s liever reguleren dan verbieden

Dat onthulde de Bank of Korea (BOK) deze week in een rapport. Blijkbaar zorgde het verbod op ICO’s ervoor dat Zuid-Koreaanse bedraijven gewoon in het buitenland dochterondernemningen opzetten om alsnog een dergelijke voorverkoop te organiseren.  Zuid-Koreanen konden dus gewoon de regelgeving omzeilen via de buitenlandse vestigingen van deze bedrijven. Een voorbeeld hiervan is Terra (LUNA). Terraform Labs is een Zuid-Koreaans bedrijf.

Daarom wil de centrale bank de introductie en voorverkoop van nieuwe tokens liever goed reguleren dan verbieden. Bijzonder is dat het daarbij goed heeft gekeken naar de nieuwe Europese wetgeving, dat is ingeluid met het Markets in Crypto Assets-wetsvoorstel (MiCA). Dit voorstel heeft het over strenge maatregelen, zoals radicale transparantie en surveillance vanuit de overheid.

Zo moet je nu de wallets die je hebt op exchanges zelf benoemen, en bij transacties naar derden moet je aangeven waar de transactie voor bedoeld is. Dat ontdekten we laatst bij Coinbase. Verder geldt dat de wetgeving zo goed als geschikt en goedgekeurd is voor alle 27 Europese lidstaten, wat niet zo vaak voorkomt in het verdeelde Europa.

Zuid-Korea nog steeds streng

Tegelijkertijd is de centrale bank nog steeds niet tevreden over de crypto-industrie. Dat sentiment werd nog een stuk erger toen het Terra ecosysteem instortte. Het Zuid-Korea Ministerie van Justitie leek zich voor een deel verantwoordelijk te voelen, en besloot om Terra-medeoprichter Do Kwon aan te klagen. Een celstraf werd niet uitgesloten. Het enige wat voor nu vaststaat is dat hij een boete van omgerekend miljoenen euro’s krijgt. 

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement