Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
02/10/2019 17:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:31

Koffie met CI: het crypto nieuws van week 39

Nieuws
koffie_met_CI_samenvatting_cryptocurrency_en_blockchain_nieuws

De koers van bitcoin (BTC) handelde vorige week maandag net onder de psychologische grens van $10.000, net boven de support op $9.800, maar dat was van korte duur. Later op die dag zette de meest dominante cryptocurrency namelijk een flinke daling in. Het support-niveau op $9.400 werd gebroken en er werd behoorlijk ver daaronder, op $8.159, een low gevormd. De koers herstelde enigszins, waarbij support werd gevonden op de $8.200, waarna de koers na een stijging net onder de $8.500 aankwam op donderdagochtend. Donderdagmiddag zette een daling weer in en zaterdagochtend handelde bitcoin wederom zo rond de $8.200. In het weekend daalde bitcoin door en werd er op maandag support gevonden op $7.700. Op maandag wist bitcoin weer te stijgen en op moment van schrijven is bitcoin $8.292 waard op CoinMarketCap na 1,31% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur.
Waarom daalde bitcoin? Deze vraag houdt een ieder die zich voor de cryptocurrency-markt interesseert bezig. Zo wordt beweerd dat de lancering van Bakkt er iets mee te maken heeft. Het handelsvolume in de begindagen van het platform viel namelijk tegen. Een andere invalshoek, vanuit de technische analyse, zou zijn dat de $9.000, een belangrijk support-niveau, het niet hield en er daardoor een sell-off plaatsvond.
crypto_insiders_members_banner
Cryptocurrency exchange Binance heeft een accreditatie ontvangen van de International Organization for Standardization (ISO). Hiermee is het een van de eerste cryptocurrency-bedrijven die een dergelijke accreditatie ontvangt. Ook kondigde Binance via Twitter aan dat het een nieuw staking-platform heeft gelanceerd. Middels dit platform kunnen klanten van Binance geld verdienen door bepaalde cryptocurrencies met het Proof-of-Stake-algoritme in hun Binance wallet te bewaren.
Dan nieuws omtrent de hashrate van bitcoin. Deze daalde plotseling met meer dan 30%; een daling die voor paniekerige berichtgeving zorgde. Zo zou de veiligheid van het Bitcoin-netwerk in het gedrang zijn door de scherpe daling. Later kwam een aannemelijke verklaring die de paniek wegnam: de hashrate kan alleen geschat worden en de scherpe daling, die overigens eerder heeft plaatsgevonden, is inherent aan het algoritme van het Bitcoin-netwerk.
Hoofdeconoom van de ING, Mark Cliffemight, heeft op beeld uitgesproken dat hij verwacht dat reguliere banken binnen twee tot drie jaar eigen digitale valuta gaan uitgeven. Volgens hem zou de druk van projecten als Facebooks Libra dit proces versnellen.


Crypto Insider David heeft weer een ?nieuwe Macro Update? staan in onze members-omgeving! David gaf vorige week al aan dat het verstandig is om defensief te zijn, maar wat is de situatie nu? Hij legt het in zijn nieuwe Macro Update uitgebreid uit.

Surf nu naar https://members.crypto-insiders.nl om je aan te melden voor een ⚡️gratis⚡️  maand lidmaatschap op exclusieve content!


Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie