Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) miner fabrikant Bitmain stelt levering Antminers uit, interne machtsstrijd woedt voort

De bitcoin (BTC) miner-fabrikant Bitmain heeft aangekondigd dat de levering van zijn nieuwste Antminer miners met drie maanden wordt uitgesteld. Het uitstel lijkt opnieuw het gevolg te zijn van de interne machtsstrijd waarmee het bedrijf al langere tijd te maken heeft.

Bitmain is een Chinese miner-fabrikant en is een van de grootste spelers binnen de crypto-mining sector. Vandaag maakte het bedrijf middels een WeChat bericht bekend dat de levering van zijn nieuwste Antminer-modellen wordt uitgesteld met drie maanden.

- Advertentie -

In het bericht wordt als reden van het uitstel “externe inmengingen met het bestuur” genoemd. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de machtsstrijd tussen de twee oprichters Micree Zhan Ketuan en Jihan Wu.

De twee gaan tot het uiterste om de macht te krijgen over Bitmain. Zhan pleegde in juni van dit jaar een heuse coup door het kantoor in de Chinese hoofdstad Beijing over te nemen. Hiervoor zette hij bewakers in om het kantoor fysiek over te nemen.

In een recente ontwikkeling werd Bitmain in juli ook nog eens getroffen door diefstal. Maar liefst 10.000 Antminers gingen verloren. Of dit debacle iets met de machtsstrijd te maken heeft is niet duidelijk.

Klanten die de nieuwe Antminers besteld hebben moeten nu waarschijnlijk tot september of oktober wachten. Zij mogen kiezen uit twee vormen van compensatie; of een waardebon ter waarde van de theoretische mining-inkomsten in de periode van nu tot en met de leveringsdatum, of een algehele restitutie als de levering niet binnen de komende 60 dagen plaatsvindt.

De global business director van de bekende mining pool F2Pool stelt in een tweet dat miners beter op zoek kunnen gaan naar andere miners. Hij stelt de grote rivalen van Bitmain, MicroBT en Canaan, voor als goede alternatieven:

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.277,68 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.277,68 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...