Rico Engelbarts
02/09/2020 11:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2020 11:07

Bitcoin (BTC) miners zien omzet toenemen in augustus, vooral door hogere transactiekosten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) miners zien omzet toenemen in augustus, vooral door hogere transactiekosten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Dankzij een hoger transactievolume op de Bitcoin (BTC) blockchain, wat zorgde voor hogere netwerkkosten, zagen bitcoin miners hun omzet toenemen met 23%. Zij genereerden naar schatting $368 miljoen aan inkomsten in augustus, wat een verschil is van $68 miljoen vergeleken met de $300 miljoen uit juli. Deze gegevens werden dinsdag door CoinDesk gedeeld nadat zij Coin Metrics-gegevens hadden geanalyseerd. De bedragen zijn gebaseerd op een situatie waarin miners direct hun BTC zouden verkopen.
In augustus brachten de transactiekosten ongeveer 10,7% oftewel $39 miljoen van de totale omzet op. Dit is het hoogste percentage dat in meer dan 18 maanden is vastgesteld. De netwerkkosten zitten nog altijd in een in juli begonnen opwaartse trend die de transactievergoeding boven de $2 per transactie drukt.
Het afgelopen kwartaal zagen Riot Blockchain en Marathon Group ook hun omzet en mining capaciteiten aanzienlijk stijgen. Zelfs in China in het onrustige Hangzhou rapporteerde Canaan Creative een omzetstijging van 160% in de periode van juni.
De groei is in de hele markt te merken, er zijn zelfs aandelen van verschillende beursgenoteerde mining bedrijven die op het moment beter presteren dan bitcoin zelf.
Bitcoin miners zijn niet de enige die het goed deden. Ethereum (ETH) miners genereerden onlangs namelijk maar liefst een half miljoen dollars in slechts een uur tijd. Dit heeft waarschijnlijk vooral te maken met de opkomende DeFi-markt.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie