Roy van Krieken Roy van Krieken
10/12/2022 09:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2022 09:04

Bitcoin miners in de VS steeds meer onder druk van regelgevers

icon-mining
Mining
Imperfectie ontdekt die al twaalf jaar in het Bitcoin logo zit

Foto: yuRomanovich/Shutterstock

Amerikaanse wetgevers hebben deze week een nieuw wetsvoorstel ingediend wat de Environmental Protection Agency (EPA) opdracht geeft om de impact van crypto mining op het klimaat te onderzoeken. De drie wetgevers die met het wetsvoorstel kwamen maken zich ‘ernstige zorgen’ over het effect dat het minen van cryptocurrencies kan hebben.

Bitcoin miners zetten zich schrap voor halving met miljardenreserves
  • icon-mining
    Mining

Crypto mining onder de loep

Onder meer congreslid Jared Huffman en senator Ed Markey hebben aangegeven zo snel mogelijk duidelijk te willen hebben crypto mining. Zij gaven in een statement aan dat ze met het nieuwe wetsvoorstel als het ware de alarmbellen laten klinken. Bitcoin (BTC) miners in de Verenigde Staten verbruiken volgens de wetgevers maar liefst 1,4% van alle benodigde elektriciteit in het land.

“Deze industrie straffeloos zulke milieuschade laten aanrichten druist in tegen talrijke federale beleidslijnen, en we moeten de volledige schade van deze industrie begrijpen.Mijn wetsvoorstel met senator Markey zal cryptomining-faciliteiten verplichten hun kooldioxide-uitstoot te rapporteren, evenals een gedetailleerde studie van verschillende agentschappen over de milieueffecten van crypto’s, om eindelijk het doek terug te trekken over deze industrie.””, zei Huffman.

Proof-of-work is het doelwit

Scott Faber, een topman bij klimaat-organisatie EWG, heeft al zijn steun uitgesproken voor het wetsvoorstel. Volgens hem zijn proof-of-work cryptocurrencies niets meer dan een verspilling van kostbare energie. Volgens Faber heeft daarnaast de Ethereum (ETH) merge laten zien dat het ook gewoon anders kan zonder al te grote gevolgen voor de crypto industrie.

“De onlangs voltooide merge van ethereum en eerdere codewijzigingen laten zien dat transformatie door de bitcoin gemeenschap mogelijk is. […] Elke industrie, inclusief de financiële sector, kan haar elektriciteitsgebruik en broeikasgasemissies verminderen. Het toevoegen van meer vraag naar elektriciteit, zoals proof-of-work mining uiteindelijk zal vereisen, stuurt ons in de verkeerde richting.”

Duidelijk is dus dat vooral proof-of-work netwerken zoals Bitcoin het doelwit zijn van het mogelijke nieuwe onderzoek. Sterker nog, Scott Faber laat duidelijk doorschemeren dat proof-of-stake netwerken sterk de voorkeur hebben. Dat zal hen door Bitcoin miners niet in dank worden afgenomen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie