Simon Bosch Simon Bosch
15/06/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2023 12:00

Bitcoin miners zijn angstig, versturen in rap tempo BTC naar exchanges

icon-mining
Mining
Bitcoin miners zijn angstig, versturen in rap tempo BTC naar exchanges

Foto: Shutterstock/GreenBelka

Voor bitcoin miners was het goed toeven de afgelopen tijd. Door de gekte rondom Ordinals en BRC-20 zijn de transactiekosten flink gestegen, waar miners flink van hebben geprofiteerd. Maar volgens on-chain data zijn miners nu iets minder optimistisch, ze sturen namelijk opnieuw op grote schaal hun coins naar exchanges.

Bitcoin-miners stelen bijna $1 miljard aan stroom in Maleisië
Bitcoin-miners stelen bijna $1 miljard aan stroom in Maleisië

Miners versturen weer bitcoin naar exchanges

Data van Glassnode wijst uit dat miners sinds 31 mei al 6.672 BTC naar crypto exchanges hebben verplaatst, schrijft CoinDesk. Dat is op het moment van schrijven ongeveer 160 miljoen euro waard.

Alleen op 3 juni alleen al verzonden deze partijen 2.606 BTC. In vier jaar tijd is er in één dag niet zoveel verplaatst. Ook het gemiddelde bedrag van de afgelopen 14 dagen is flink gestegen. Deze zou nu op iets meer dan 489 BTC liggen, het hoogste bedrag sinds maart van 2021.

De verstuurde bitcoins zijn meer dan wat miners momenteel kunnen aanvullen. De wallets van bekende miners zijn namelijk in dezelfde periode met bijna 2.000 BTC gekrompen. Over het algemeen versturen zij pas hun coins naar exchanges als ze de intentie hebben om te verkopen. Het is immers een risico om je coins bij een derde partij te laten liggen.

Weliswaar is dit een enorme hoeveelheid als je kijkt naar het verleden, maar toch lijkt het nog mee te vallen in het grote plaatje. Het 24-uurse handelsvolume van bitcoin (BTC) ligt momenteel namelijk op bijna 10 miljard euro, volgens CoinGecko. Die 160 miljoen euro is dus maar 1,6% van het totaal. Dat betekent dat exchanges de coins van miners prima zullen kunnen verwerken.

Advertentie

Tegenstrijdige informatie van BTC miners

Toch is het belangrijk om een slag om de arm te houden. Begin mei verstuurden miners namelijk ook al hun coins naar exchanges, en sindsdien is de prijs met zo’n 12% gedaald. Het is mogelijk dat miners zich proberen voor te bereiden op meer problemen in de markt.

Toch ging begin deze maand juist het tegenovergestelde nieuws, toen werd er namelijk weer volop ge-HODL’d. Ook heeft de mining difficulty toen opnieuw een record gehaald.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Mining nieuws

Waarom stijgen bitcoin en ethereum vandaag?
Bitcoin miners houden vast aan miljarden – koersstijging verwacht
Crypto exchange aandelen worden massaal in de verkoop gezet
Bitcoin mining bedrijven renderen beter dan BTC koers, zegt JPMorgan
Advertentie