Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin mining difficulty stijgt mogelijk met 11%, slecht nieuws voor de BTC koers?

volgens data van BTC.com zal in drie dagen tijd de Bitcoin (BTC) mining difficulty, ofwel de moeilijkheidsgraad, worden verhoogd met 11%. Dit betekent dat de kosten om een bitcoin te minen omhoog gaan. Dit is belangrijk aangezien dit misschien miners ertoe gaat zetten om hun voorraad te verkopen om hun kosten te dekken.

Daarnaast hebben we net de halving achter de rug. Per vier jaar is er een Bitcoin halving, waarbij de beloning die miners krijgen voor het ontdekken van blocks door de helft wordt gehakt. De meest recente halving was afgelopen mei. Voor deze halving werden er per dag 1800 BTC gemined, na de halving waren dit 900 BTC. Als gevolg van de halving zie je dat de kosten per BTC verdubbeld zijn voor de miners aangezien zij ineens 50% minder voor de moeite terug krijgen.

- Advertentie -

Met de halving en de verhoging van de moeilijkheidsgraad in het achterhoofd zullen veel kleine miners het moeilijk gaan krijgen om hun hoofd boven water te houden. Dit zorgt er ook voor dat een groot gedeelte van de miners een pauze nemen en stoppen met minen. Als er minder miners bezig zijn, zal de moeilijkheidsgraad van Bitcoin automatisch aangepast worden zoals we eerder zagen in april.

De vorige aanpassing van de moeilijkheidsgraad van 40 dagen geleden zorgde ervoor dat de hashrate van het Bitcoin blockchain netwerk steeg aangezien met minen van BTC goedkoper werd. Nu zien we echter het tegenovergestelde. Met de verhoging van de moeilijkheidsgraad lopen we het risico dat miners hun opbrengsten noodgedwongen moeten verkopen. Dit zorgt voor veel druk op de koers van BTC.

ByteTree kwam onlangs met data uit waarin stond dat miners ongeveer 7.356 BTC hebben gemined en hiervan 5.984 BTC hebben uitgegeven. 1.372 van de BTC werden opgespaard door de miners. Maar met de verhoging die eraan zit te komen zullen de kosten stijger waardoor er misschien meer coins uitgegeven zullen worden dan er gemined wordt. Dit zagen we ook in mei en kan dus voor verkoopdruk zorgen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.247,62 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.247,62 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...