Rico Engelbarts
13/06/2020 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2020 17:30

Bitcoin mining difficulty stijgt mogelijk met 11%, slecht nieuws voor de BTC koers?

Nieuws
Bitcoin mining difficulty stijgt mogelijk met 11%, slecht nieuws voor de BTC koers?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

volgens data van BTC.com zal in drie dagen tijd de Bitcoin (BTC) mining difficulty, ofwel de moeilijkheidsgraad, worden verhoogd met 11%. Dit betekent dat de kosten om een bitcoin te minen omhoog gaan. Dit is belangrijk aangezien dit misschien miners ertoe gaat zetten om hun voorraad te verkopen om hun kosten te dekken.
Daarnaast hebben we net de halving achter de rug. Per vier jaar is er een Bitcoin halving, waarbij de beloning die miners krijgen voor het ontdekken van blocks door de helft wordt gehakt. De meest recente halving was afgelopen mei. Voor deze halving werden er per dag 1800 BTC gemined, na de halving waren dit 900 BTC. Als gevolg van de halving zie je dat de kosten per BTC verdubbeld zijn voor de miners aangezien zij ineens 50% minder voor de moeite terug krijgen.
Met de halving en de verhoging van de moeilijkheidsgraad in het achterhoofd zullen veel kleine miners het moeilijk gaan krijgen om hun hoofd boven water te houden. Dit zorgt er ook voor dat een groot gedeelte van de miners een pauze nemen en stoppen met minen. Als er minder miners bezig zijn, zal de moeilijkheidsgraad van Bitcoin automatisch aangepast worden zoals we eerder zagen in april.
De vorige aanpassing van de moeilijkheidsgraad van 40 dagen geleden zorgde ervoor dat de hashrate van het Bitcoin blockchain netwerk steeg aangezien met minen van BTC goedkoper werd. Nu zien we echter het tegenovergestelde. Met de verhoging van de moeilijkheidsgraad lopen we het risico dat miners hun opbrengsten noodgedwongen moeten verkopen. Dit zorgt voor veel druk op de koers van BTC.
ByteTree kwam onlangs met data uit waarin stond dat miners ongeveer 7.356 BTC hebben gemined en hiervan 5.984 BTC hebben uitgegeven. 1.372 van de BTC werden opgespaard door de miners. Maar met de verhoging die eraan zit te komen zullen de kosten stijger waardoor er misschien meer coins uitgegeven zullen worden dan er gemined wordt. Dit zagen we ook in mei en kan dus voor verkoopdruk zorgen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie