Kevin Schijven Kevin Schijven
24/11/2019 15:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2019 15:45

Geen capitulatie: Bitcoin (BTC) miners geven het ondanks verwachtingen niet op

icon-mining
Mining
Geen capitulatie: Bitcoin (BTC) miners geven het ondanks verwachtingen niet op

De markt was afgelopen week angstig dat bitcoin-miners op het punt stonden om massaal te capituleren, maar dat lijkt vooralsnog niet het geval te zijn, zelfs ondanks de dalende prijs van bitcoin (BTC) in de afgelopen dagen. Dat blijkt uit nieuwe data van Coin Dance.
De data toont aan dat de hash rate, oftewel rekenkracht, van het bitcoin-netwerk nog net zo hoog ligt als voor de prijsdaling. Op 23 november behaalde de hash rate zelfs ongeveer 134 EH/s, wat bijna identiek is aan de all-time high van 10 oktober, terwijl de prijs zo’n 16% lager ligt.
Vorige week was nog op Crypto Insiders te lezen dat de bekende marktanalist Willy Woo denkt dat de aankomende halving van bitcoin, waarbij de beloning voor miners gehalveerd zal worden rond mei 2020, niet hetzelfde positieve effect zal hebben op de koers als de vorige twee halvings.
Hij meldt dat we momenteel, in tegenstelling tot de vorige twee keren, in een bear-markt zitten in de aanloop naar de volgende halving, waardoor miners nu al zouden besluiten om te capituleren. Ook Charles Edwards van Digital Asset Management zei toen dat hij ongeveer 60% kans van capitulatie onder miners verwacht.
Echter meldt Alistair Milne, CIO van Altana Digital Currency Fund, op 23 november dat er helemaal nog geen capitulatie te zien is onder miners:

Er is GEEN capitulatie onder miners.

Ze zijn zich bewust van de aanstaande halving en zijn blijkbaar onaangedaan door de recente dip.

De nieuwe hash rate data van Coin Dance bevestigt enigszins dat miners het vooralsnog niet opgeven, ook niet door de recente dip in de koers. Data van Blockchain.com toont zelfs aan dat de zogenaamde moeilijkheidsgraad van bitcoin-mining met 2% omhoog is gegaan, wat vooralsnog ook geen effect op de hoeveelheid miners lijkt te hebben. Hetzelfde bevestigt Plan B, bekend van het populaire stock-to-flow model:


Begin deze maand zei Plan B dat zijn stock-to-flow model wellicht niet meer accuraat zal zijn na de komende paar halvings. Ook zei hij toen dat hij een prijs van $100.000 verwacht voor bitcoin zo’n anderhalf jaar na de volgende halving, rond kerst 2021.
Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie