Geen capitulatie: Bitcoin (BTC) miners geven het ondanks verwachtingen niet op

De markt was afgelopen week angstig dat bitcoin-miners op het punt stonden om massaal te capituleren, maar dat lijkt vooralsnog niet het geval te zijn, zelfs ondanks de dalende prijs van bitcoin (BTC) in de afgelopen dagen. Dat blijkt uit nieuwe data van Coin Dance.

De data toont aan dat de hash rate, oftewel rekenkracht, van het bitcoin-netwerk nog net zo hoog ligt als voor de prijsdaling. Op 23 november behaalde de hash rate zelfs ongeveer 134 EH/s, wat bijna identiek is aan de all-time high van 10 oktober, terwijl de prijs zo’n 16% lager ligt.

Vorige week was nog op Crypto Insiders te lezen dat de bekende marktanalist Willy Woo denkt dat de aankomende halving van bitcoin, waarbij de beloning voor miners gehalveerd zal worden rond mei 2020, niet hetzelfde positieve effect zal hebben op de koers als de vorige twee halvings.

Hij meldt dat we momenteel, in tegenstelling tot de vorige twee keren, in een bear-markt zitten in de aanloop naar de volgende halving, waardoor miners nu al zouden besluiten om te capituleren. Ook Charles Edwards van Digital Asset Management zei toen dat hij ongeveer 60% kans van capitulatie onder miners verwacht.

Echter meldt Alistair Milne, CIO van Altana Digital Currency Fund, op 23 november dat er helemaal nog geen capitulatie te zien is onder miners:

Er is GEEN capitulatie onder miners.

Ze zijn zich bewust van de aanstaande halving en zijn blijkbaar onaangedaan door de recente dip.

De nieuwe hash rate data van Coin Dance bevestigt enigszins dat miners het vooralsnog niet opgeven, ook niet door de recente dip in de koers. Data van Blockchain.com toont zelfs aan dat de zogenaamde moeilijkheidsgraad van bitcoin-mining met 2% omhoog is gegaan, wat vooralsnog ook geen effect op de hoeveelheid miners lijkt te hebben. Hetzelfde bevestigt Plan B, bekend van het populaire stock-to-flow model:

Begin deze maand zei Plan B dat zijn stock-to-flow model wellicht niet meer accuraat zal zijn na de komende paar halvings. Ook zei hij toen dat hij een prijs van $100.000 verwacht voor bitcoin zo’n anderhalf jaar na de volgende halving, rond kerst 2021.

Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€25.312,10 Kopen
1
Litebit
€25.549,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
€25.564,00 Kopen
3
SATOS
€25.759,90 Kopen
Meer nieuws

Russische ambtenaren mogen vanaf 1 april 2021 geen crypto als bitcoin of ethereum meer bezitten

De regelgeving omtrent cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) neemt weer een vreemde wending in Rusland. Vorige maand was nog op Crypto Insiders te...

Meerderheid van de cardano (ADA) wallets staket al zijn ADA, netwerk toont gezonde signalen

Een meerderheid van alle Cardano (ADA) wallets heeft al zijn ADA vastgezet om te staken, dat blijkt uit recente data gepubliceerd op Twitter. Uit die...

Bitcoin (BTC) uitbraak boven $34.000 krijgt rood vervolg, altcoins dalen mee

Gisteren was te zien dat de bitcoin (BTC) bulls een poging deden om de $34.000 te breken. Deze poging mislukte uiteindelijk waarmee bitcoin weer een flink...

Proeven met China’s digitale yuan (CBDC) worden uitgebreid, miljoenen worden weggegeven onder bewoners

China is al volop bezig met testen van zijn digitale nationale valuta. Deze digitale yuan, of renminbi, is een zogeheten central bank digital currency...

Beursgenoteerd bedrijf Marathon Patent Group koopt $150 miljoen aan bitcoin (BTC)

Nog een beursgenoteerd bedrijf besluit om met zijn reserves groots in bitcoin (BTC) te investeren. Deze keer is het Marathon Patent Group, een cryptocurrency-mining...

Bitcoin (BTC) probeert de $34k te kraken en wint terrein ten opzichte van altcoins

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur een mooie stijging neergezet en bereikte zodoende de weerstandszone bij $35.000. Daar kwamen de bears echter weer...