Medewerker Russisch nucleair onderzoekscentrum mined bitcoin (BTC) met supercomputer

Een Russische man heeft een boete van 450.000 roebels (ongeveer €6.300) opgelegd gekregen voor het illegaal minen van bitcoin (BTC). De man zou hiervoor gebruik hebben gemaakt van een supercomputer van een belangrijk Russisch onderzoekscentrum gelinkt aan kernwapenonderzoek. Dit blijkt uit een artikel van het Russische mediaplatform Meduza.

- Advertentie -

De man gebruikte een supercomputer van het Russische Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut in Sarov, Rusland, ongeveer 370 kilometer van Moskou. De stad wordt ook wel het centrum van het Russische kernwapenonderzoek genoemd. De man was een medewerker van een nucleair onderzoekscentrum.

De Rus is veroordeeld voor onwettige toegang tot computerinformatie en het overtreden van de regels omtrent het opslaan van data. Het is niet bekend hoeveel bitcoin de man uiteindelijk heeft kunnen minen.

Het illegaal minen van cryptocurrency, onder andere met behulp van gestolen elektriciteit, komt vaker voor. Zo werd deze maand nog een mining-operatie opgerold in Armenië. Opvallend aan deze zaak was dat de operatie binnenin een waterkrachtcentrale werd uitgevoerd.

Ook wordt vaak cryptocurrency gemined door criminelen met behulp van computers van mensen die hier geen weet van hebben. Dit gebeurt met malware en wordt cryptojacking genoemd. In augustus werd zo’n operatie nog opgerold. Criminelen zouden maar liefst 350.000 computers hebben geïnfecteerd om monero (XMR) te minen.

Crypto Insider David heeft weer bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.

- Advertentie -

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.246,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.969,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.986,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.057,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.080,40 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...