Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Armeens IT-bedrijf mined illegaal cryptocurrency van binnenuit waterkrachtcentrale

Een IT-bedrijf uit Armenië is onlangs binnengevallen door de Armeense nationale veiligheidsdienst voor het illegaal minen van cryptocurrency. Opvallend aan deze zaak is dat het bedrijf naar verluidt vanuit een waterkrachtcentrale opereerde. Dit blijkt uit berichtgeving van de Armeense nationale veiligheidsdienst.

Volgens de veiligheidsdienst was het bedrijf anderhalf jaar actief en verbruikte het in die tijd 1,5 kilowattuur aan stroom. De stroom die het bedrijf verbruikte heeft een totale waarde van ruim €136.000. Het is onduidelijk welke en hoeveel cryptocurrency de opgepakte personen hebben weten te minen met hun installatie.

- Advertentie -

Het stelen van elektriciteit om cryptocurrency te minen komt vaker voor. Opvallend aan deze zaak is echter dat de operatie binnen in een waterkrachtcentrale werd uitgevoerd. Hieronder vind je een video waarin te zien is hoe het bedrijf te werk ging (vanaf 0:28):

Tegenwoordig minen criminelen steeds vaker cryptocurrency door middel van ‘cryptojacking’. In tegenstelling tot het geval in Armenië hebben criminelen bij cryptojacking geen eigen apparatuur nodig. Zij infecteren namelijk de computers van mensen om hun apparatuur te gebruiken voor het minen.

Onlangs werd een dergelijke cryptojacking-operatie opgerold in China. Ruim 9.000 netwerkbeheerders zouden zijn omgekocht om de cryptojacking-software te installeren op computers. In augustus werd in Frankrijk een vergelijkbare operatie opgerold. Daar wisten criminelen ruim 850.000 computers te infecteren. De computers werden gebruikt om monero (XMR) te minen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.162,80 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.004,40 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€11.008,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.034,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.097,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.162,80 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.004,40 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€11.008,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.034,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.097,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...