Kevin Schijven Kevin Schijven
19/08/2021 18:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2021 18:14

Twitter CEO Dorsey begint aan bitcoin mining via Compass Mining, maar JPMorgan sluit alle accounts

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Twitter CEO Dorsey begint aan bitcoin mining via Compass Mining, maar JPMorgan sluit alle accounts

Foto: rafapress/Shutterstock

Jack Dorsey, CEO van Twitter en Square, is begonnen met bitcoin (BTC) mining. Dat maakte de miljardair onlangs op Twitter bekend, al voegde hij weinig aan het bericht toe:

Wel meldt Dorsey dat hij zich aan bitcoin-mining waagt via Compass Mining. Compass Mining is een Amerikaans bedrijf dat mining enigszins toegankelijk maakt door mining apparatuur te verhuren. Klanten kunnen een ASIC machine huren die bij het bedrijf staat, ze betalen dan voor de kosten, maar behouden de winst.

Op die manier kun je dus meedoen met bitcoin-mining zonder eerst een duur apparaat te hoeven kopen, het is hedendaags onrendabel om dit nog met je thuiscomputer of laptop te proberen.

Echter heeft naar verluidt JPMorgan Chase, de grootste bank van de Verenigde Staten, alle rekeningen van Compass Mining gesloten. Dat meldt plotseling CEO Whit Gibbs 18 augustus op Twitter:

https://twitter.com/BitcoinBroski/status/1428059569348034564

“Applaus voor Chase voor het afsluiten van Compass Mining accounts voor onze bijdrage aan de vervanging van de oude garde met zelf-soeverein op de toekomstgerichte supporters van hard geld. Sta achter bitcoin of ga uit de weg.”

Het is vooralsnog onbekend wat de reden voor de sluiting is. JPMorgan was jarenlang zeer fel tegen de cryptocurrency markt, maar dat is dit jaar omgeslagen. De bank lanceerde onlangs een eigen bitcoin fonds en geeft klanten toegang tot meerdere crypto fondsen.

Van Dorsey is het al langer bekend dat hij een zeer groot fan van bitcoin is. In een gesprek met Tesla CEO Elon Musk zei de Twitter CEO dat bitcoin zelfs voor “wereldvrede” kan zorgen. Ook kondigde hij recent aan dat hij bitcoin een groot onderdeel wil laten zijn van de toekomst van Twitter.

Bitcoin-mining kreeg een zware klap begin deze zomer te verduren toen veel Chinese provincies het plotseling compleet hadden verboden. Inmiddels begint het netwerk en daarmee de hash rate langzamerhand te herstellen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie