Thom Derks Thom Derks
19/12/2022 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2022 14:15

Bored Ape NFT collectie van 1 miljoen dollar gestolen

icon-nft
NFT nieuws
Bored Ape NFT collectie van 1 miljoen dollar gestolen

Foto: mundissima / Shutterstock.com

De Bored Ape Yacht Club (BYAC) is op dit moment misschien wel de meest populaire non-fungible token (NFT) collectie ter wereld. Beroemdheden kochten regelmatig Bored Ape NFT’s en de koersen van de plaatjes gingen in 2021 compleet door het dak. Nu gaat het minder met de koersen van Bored Apes en nog minder met een specifieke verzamelaar, die via een hack zijn volledige collectie verloor.

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak
  • icon-nft
    NFT nieuws

14 Bored Ape NFT’s verdwenen

Hackers zijn erin geslaagd om een collectie van 14 Bored Apes te ontfutselen van een onhandige gebruiker. In dit geval slaagde de hacker er ook nog eens in om de NFT’s snel te liquideren, waarmee 850 ethereum (ETH) werd opgehaald. Een bedrag dat iets meer dan 1 miljoen dollar waard is.

De hacker in kwestie heeft er uiteindelijk maanden over gedaan om de NFT’s te bemachtigen. Hij deed zich voor als een casting-regisseur in een in Los Angeles gevestigde studio. Het was zogenaamd de bedoeling om de NFT’s van het slachtoffer tegen een flink bedrag te gebruiken in de studio.

Hoewel de studio echt bestaat, was de hacker daar natuurlijk niet werkzaam. De hacker gebruikte een neppe domeinnaam om alles te regelen, belde urenlang met de eigenaar van de NFT’s en deed neppe pitches voor samenwerkingen. De hack zelf is op zichzelf een kunstwerk te noemen. Na het overmaken ging het dus snel en zijn de NFT’s van het slachtoffer in rap tempo verkocht.

Advertentie

Wat kunnen we hiervan leren?

Het is belangrijk om je vermogen altijd in eigen beheer te houden en nooit zomaar over te maken naar iemand die je een gouden rendement belooft. In dit geval zijn de NFT’s niet ‘zomaar’ overgemaakt, maar na een maandenlange communicatie.

Vaak zijn het vrij eenvoudige dingen die je kunt doen om jezelf te beschermen. Het slachtoffer in kwestie had de boel prima kunnen controleren, door even een e-mail te sturen naar het officiële mailadres van de studio.

Weet je het echt even niet? Schiet dan iemand in je omgeving aan die je op dit gebied vertrouwt of mail zelfs even naar Crypto Insiders om te vragen of je met een legitieme onderneming te maken hebt.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie