Ivo Melchers Ivo Melchers
04/02/2023 08:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2023 08:02

Mastercard NFT productleider neemt op hele bijzondere manier ontslag

icon-nft
NFT nieuws
Dimite el jefe de NFT de Mastercard, de una forma muy inusual

Foto: alexfan32 / Shutterstock.com

Satvik Sethi, voormalig non-fungible token (NFT) productleider bij Mastercard, heeft eergisteren zijn ontslag genomen bij de betalingsprovider. In een reeks tweets legt uit waarom hij tot deze beslissing is gekomen. Hij gaf aan dat hoewel het niet gemakkelijk was, hij zich lang door het bedrijf verwaarloosd voelde. Ook wil hij zich fulltime op web3 concentreren en het maken van eigen kunst.

Ontslag NFT

Sethi zei het volgende met betrekking tot de verwaarlozing:

‘’Bij Mastercard was ik het slachtoffer van intimidatie en emotioneel leed veroorzaakt door een reeks slecht beheerde processen, miscommunicatie en interne efficiëntie. Er waren maanden dat ik mijn salaris pas zou ontvangen als ik erom smeekte bij de hiërarchie, naast vele andere kwesties.’’

Als reactie hierop besloot hij zijn ontslagbrief te minten als een NFT, waarin hij zei dat 100% van de opbrengst ‘’naar het overleven’’ gaat. Het project heet ‘’New Beginnings’’ en kost 0,023 ETH, wat tegen de huidige ethereum koers gelijk staat aan ongeveer $38. Op het moment van schrijven zijn er 66 NFT’s gemint.

Sethi zal nu volledig zijn aandacht richten op zijn eigen web3 sociale netwerk- en community opbouwende site genaamd ‘Joincircle’. Ook schreef hij dat hij van plan is om in de toekomst verschillende vormen van kunst uit te brengen.

‘’Zoals jullie allemaal weten, ben ik buitengewoon gepassioneerd door web3 en die passie heeft me oorspronkelijk naar mijn de huidige rol in 2021 geleid. Ik ben al lang gefascineerd door het potentieel van web3 om de wereld ten goede te veranderen, en ik geloof dat het nu meer dan ooit het juiste moment voor mij is om mezelf volledig onder te dompelen in deze ruimte – door mijn ondernemingen, mijn kunst en mijn kennis van de industrie.’’

Advertentie

Mastercard en NFT’s

In juni 2022 maakte de betalingsverwerker bekend dat het haar betalingsservices ging uitbreiden naar de web3 en NFT sector. Hiervoor was het een samenwerking aangegaan met verschillende NFT marktplaatsen om het kopen van NFT’s een stuk makkelijker te maken. Gebruikers kunnen namelijk met hun creditcard direct een NFT kopen bij Immutable X, Candy Digital, The Sandbox (SAND), Mintable, Spring, Nifty gateway en MoonPay.

In januari 2022 was het om dezelfde reden ook al een samenwerking met Coinbase aangegaan.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending NFT nieuws

Christiano Ronaldo & Binance onthullen crypto collectie ondanks rechtszaak
Christiano Ronaldo & Binance lanceren crypto collectie ondanks rechtszaak
Advertentie