Timo Bult Timo Bult
22/09/2022 13:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2022 13:09

NFT’s en Ethereum games enorm populair in Azië: Chainalysis onderzoek

icon-ethereum
Ethereum nieuws
NFT's en Ethereum games enorm populair in Azië: Chainalysis onderzoek

Foto: ro9drigo/Shutterstock

De crypto-markt kent inmiddels miljoenen deelnemers. Maar hoe deze mensen in aanraking zijn gekomen met deze markt verschilt van persoon tot persoon. De een kocht eerst bitcoin (BTC), de ander dogecoin (DOGE). Maar in de regio Centraal- en Zuid-Azië en Oceanië (CZAO) zijn het vooral non-fungible tokens (NFT’sdie als een zogenoemde on-ramp fungeren.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

NFT’s in CZAO zeer populair

Uit een nieuw onderzoeksrapport van blockchain-analyseplatform Chainalysis blijkt dat in de periode van juli 2021 en tot en met juni 2022 maar liefst 58% van al het internetverkeer in deze regio richting NFT-gerelateerde diensten vloeide. Daarbovenop ging 21% van het verkeer naar play-to-earn blockchain games. Dat is geen toeval, aldus Chainalysis in zijn rapport.

In de meeste blockchain-spellen spelen NFT’s namelijk een belangrijke rol. Denk aan Axie Infinity waar spelers met kleine monstertjes vechten. Deze monstertjes worden op de blockchain vertegenwoordigd als NFT. Ook in STEPN zijn NFT’s cruciaal, daar vertegenwoordigen de unieke tokens namelijk digitale sneakers. En dus:

“Voor landen met veel webverkeer naar NFT-marktplaatsen – met name Thailand, Vietnam en de Filippijnen – kan een groot deel van dat NFT-gerelateerde verkeer daarom afkomstig zijn van spelers van blockchain-spellen.”

Advertentie

Ook crypto overboekingen steeds populairder

Chainalysis merkt op dat niet alleen de gaming- en NFT-industrie aan populariteit winnen. Landen in deze regio, zoals Vietnam, de Filippijnen en India zijn enorme markten als het om overboekingen gaat. Veel mensen sturen geld terug naar hun familie die in deze landen wonen en dat wordt vaak met stablecoins gedaan.

Door stablecoins te gebruiken om geld over te boeken, vermijden inwoners van deze landen de hoge transactiekosten die traditionele overboekingsbedrijven rekenen. De onderzoekers komen daarom tot de volgende conclusie:

“Stablecoins en ethereum/wrapped ethereum zijn de twee meest actief verhandelde activatypes in veel CZAO-landen – in overeenstemming met de adoptie van overmakings- en NFT-platformen.”

In het laatste NFT nieuws was onlangs nog te lezen dat ook onze eigen PostNL aan boord is gestapt van de NFT trein. Het bedrijf heeft namelijk de zogenoemde NLCrypto Stamp postzegels gelanceerd. Verder lanceerde de gamestore van Epic Games, de maker van het bekende spel Fortnite, de eerste NFT-game.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Advertentie