Timo Bult Timo Bult
22/09/2022 13:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2022 13:09

NFT’s en Ethereum games enorm populair in Azië: Chainalysis onderzoek

icon-ethereum
Ethereum nieuws
NFT's en Ethereum games enorm populair in Azië: Chainalysis onderzoek

Foto: ro9drigo/Shutterstock

De crypto-markt kent inmiddels miljoenen deelnemers. Maar hoe deze mensen in aanraking zijn gekomen met deze markt verschilt van persoon tot persoon. De een kocht eerst bitcoin (BTC), de ander dogecoin (DOGE). Maar in de regio Centraal- en Zuid-Azië en Oceanië (CZAO) zijn het vooral non-fungible tokens (NFT’sdie als een zogenoemde on-ramp fungeren.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

NFT’s in CZAO zeer populair

Uit een nieuw onderzoeksrapport van blockchain-analyseplatform Chainalysis blijkt dat in de periode van juli 2021 en tot en met juni 2022 maar liefst 58% van al het internetverkeer in deze regio richting NFT-gerelateerde diensten vloeide. Daarbovenop ging 21% van het verkeer naar play-to-earn blockchain games. Dat is geen toeval, aldus Chainalysis in zijn rapport.

In de meeste blockchain-spellen spelen NFT’s namelijk een belangrijke rol. Denk aan Axie Infinity waar spelers met kleine monstertjes vechten. Deze monstertjes worden op de blockchain vertegenwoordigd als NFT. Ook in STEPN zijn NFT’s cruciaal, daar vertegenwoordigen de unieke tokens namelijk digitale sneakers. En dus:

“Voor landen met veel webverkeer naar NFT-marktplaatsen – met name Thailand, Vietnam en de Filippijnen – kan een groot deel van dat NFT-gerelateerde verkeer daarom afkomstig zijn van spelers van blockchain-spellen.”

Advertisement

Ook crypto overboekingen steeds populairder

Chainalysis merkt op dat niet alleen de gaming- en NFT-industrie aan populariteit winnen. Landen in deze regio, zoals Vietnam, de Filippijnen en India zijn enorme markten als het om overboekingen gaat. Veel mensen sturen geld terug naar hun familie die in deze landen wonen en dat wordt vaak met stablecoins gedaan.

Door stablecoins te gebruiken om geld over te boeken, vermijden inwoners van deze landen de hoge transactiekosten die traditionele overboekingsbedrijven rekenen. De onderzoekers komen daarom tot de volgende conclusie:

“Stablecoins en ethereum/wrapped ethereum zijn de twee meest actief verhandelde activatypes in veel CZAO-landen – in overeenstemming met de adoptie van overmakings- en NFT-platformen.”

In het laatste NFT nieuws was onlangs nog te lezen dat ook onze eigen PostNL aan boord is gestapt van de NFT trein. Het bedrijf heeft namelijk de zogenoemde NLCrypto Stamp postzegels gelanceerd. Verder lanceerde de gamestore van Epic Games, de maker van het bekende spel Fortnite, de eerste NFT-game.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement