Nieuw crypto bedrijf wil je NFT’s veilig stellen van hackers

icon-nft
NFT nieuws
Nieuw crypto bedrijf stellen van hackers

Foto: DesignX Pro/Shutterstock

De afgelopen maanden waren we getuige van een recordbedrag aan gestolen cryptocurrencies. Ook non-fungible tokens (NFT’s) waren niet veilig, en waren vaak juist het doelwit van hackers. Dat moet anders, vindt een nieuw startup genaamd Tokenproof.

Hackers richten zich op NFT’s

Tokenproof is een ‘token-gating platform,’ waarmee je aan kunt tonen dat je een NFT bezit zonder dat je deze bloot hoeft te stellen aan beveiligingsrisico’s. Zie het als een soort kasboek voor dure voorwerpen die veilig in een kluis zijn opgeborgen.

En dat is nodig ook, want hackers zijn zich specifiek gaan richten op NFT’s. Zo waren onlangs op NFT’s gerichte Discord-servers een populair doelwit. Hackers wisten voor ruim 200.000 euro aan tokens te stelen. In maart was het officiële Instagram-account van Bored Ape Yacht Club (BAYC) gehackt, wat leidde tot een verlies van 13 BAYC-NFT’s.

Sommige NFT’s zijn niet alleen ongelofelijk veel waard voor een ‘simpel plaatje’, ze hebben ook steeds meer mogelijkheden. Ze kunnen bijvoorbeeld ingezet worden als een toegangsbewijs voor evenementen, zo is gebleken met de BYAC NFT’s en Cryptopunks. Een soort kasboek is dus van groot belang.

Startkapitaal opgehaald

CoinDesk sprak met Tokenproof CEO Alfonzo Olvera. Het digitale kasboek zorgt ervoor dat je tokens in cold storage kunnen blijven zitten, zonder dat je het bijkomende nut van de NFT’s hoeft te missen. De startup heeft $5 miljoen dollar opgehaald aan startkapitaal bij durfkapitalist Penny Jar Capital.

Wanneer we de eerste resultaten van deze investeringen zullen zien, is nog onduidelijk. Wel lijkt het erop dat het platform al werkt. Je kunt je Ethereum (ETH) wallet namelijk al verbinden, en de bijbehorende app staat al in de App Store en op Google Play. Wellicht gaat het dus vooral om het uitbreiden van het ecosysteem, bijvoorbeeld door de technieken te integreren op andere platformen, zoals op Facebook en Instagram. Wellicht zijn je NFT’s in de toekomst dus bij voorbaat al veilig opgeslagen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie