Ivo Melchers Ivo Melchers
04/05/2023 10:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2023 10:40

Nieuw NFT ticketplatform op het Polygon netwerk, zo werkt het

icon-nft
NFT nieuws
La blockchain de dos grandes bancos ya utiliza Polygon

Foto: Shutterstock/Vladimka production

Sports Illustrated, een Amerikaans sporttijdschrift, heeft een non-fungible token (NFT) ticketplatform gelanceerd op het Polygon (MATIC) netwerk. Deze populaire Ethereum (ETH) layer-2 schalingsoplossing kan vanaf nu door evenementeigenaren, organisatoren en promotors in gebruik worden genomen voor het uitgeven van tickets.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT ticketplatform, zo werkt het

SI Tickets, de ticketmarktplaats van Sports Illustrated, heeft ‘Box Office’ ontwikkeld in samenwerking met Ethereum-softwarebedrijf ConsenSys, het bedrijf achter de populaire MetaMask wallet. De aankondiging op dinsdag geeft aan dat Box Office ’s werelds eerste complete NFT-ticketservice zal zijn en in gebruik kan worden genomen om verdere betrokkenheidsmogelijkheden in tickets in te bouwen, zoals hoogtepunten, verzamelobjecten en aanbiedingen via een functie genaamd ‘Super Ticket’.

David Lane, CEO van SI Tickets, zei in een persbericht dat het doel van de marktplaats vanaf het begin was om ‘’de primaire ticketmarkt te verstoren’’:

‘’Blockchain is de toekomst van ticketing, en nu hebben eigenaren, hosts en bezoekers toegang tot een geavanceerde ticketing-ervaring die de verouderde streepjescode omzet in boeiende en verzamelbare inhoud.’’

Bof Office biedt bovendien voordelen voor partners met prijzen die tot 50% lager zijn dan die van de concurrentie en de mogelijkheid voor hosts en/of artiesten om een deel van de resale inkomsten te verdienen.

Gebruik van NFT’s voor tickets

Het gebruik van NFT’s als tickets voor live-evenementen is vaak aangeprezen als een use-case met een enorm potentieel. Een grote naam als Sports Illustrated die de wereld van Web3 betreedt is dan ook een zeer positieve ontwikkeling.

Een tijdje terug kon je ook al in het NFT nieuws lezen dat Ticketmaster artiesten de mogelijkheid geeft om bezitters van een NFT speciale toegang te geven tot evenementen. Deze functie, genaamd ‘token-gated ticket sales’, is te gebruiken met Ethereum-minted tokens die zijn opgeslagen in digitale wallets bij bijvoorbeeld MetaMask of Coinbase. Ticketmaster gaf in augustus vorig jaar artiesten ook al de mogelijkheid om NFT’s te verkopen voor, tijdens of na grote optredens en evenementen.

NFT’s zorgen ervoor dat het ticket niet kan worden vervalst, omdat ze onveranderlijk en onmogelijk zijn om te reproduceren. Dit voorkomt dat je een festival niet binnenkomt doordat je onbedoeld een nep ticket hebt gekocht.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie