Simon Bosch Simon Bosch
16/03/2022 12:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2022 12:33

Singapore heft belasting op NFT-transacties, verbiedt crypto-advertenties

icon-nft
NFT nieuws
Singapore heft belasting op NFT-transacties, verbiedt crypto-advertenties

Foto: Jo Panuwat D/Shutterstock

Singapore staat bekend als een land dat de crypto-gemeenschap erg goed gezind is. Er zijn relatief duidelijke regels over wat wel en wat niet mag, en de technologie wordt met open armen toegelaten. Een nieuw pakket aan regulaties voor blockchain-producten en -diensten toont een iets andere houding.

Adidas lanceert sneakers op Solana, en dit is het prijskaartje
  • icon-nft
    NFT nieuws

Inkomstenbelasting op NFT’s

Eind vorige week kondigde Singapore’s minister van Financiën Lawrence Wong aan dat mensen die inkomen genereren uit non-Fungible Tokens (NFT)-transacties of uit het handelen in NFT’s inkomstenbelasting moeten gaan betalen op de winst die ze hieruit behalen. Dat schrijft het Singaporese BusinessTimes.

Het is een opvallende maatregel, aangezien NFT’s vallen onder de categorie financiële producten en dus niet per se onder inkomen. Of een inwoner inkomstenbelasting of vermogensbelasting moet betalen op (de verkoop van) een NFT hangt af van ‘de natuur en gebruiksdoel van de NFT’. Hieronder valt ook de periode van investering, het aantal transacties van vergelijkbare NFT’s, redenen voor de verkoop ervan en zelfs de financiële omstandigheden bij een verkoop. Je zou het kunnen zien als een logische stap. Je kunt immers NFT’s bedenken op alles van kunst (inkomsten bij verkoop) tot en met vastgoed (verkoop van financieel product).

Advertentie

Advertenties voor crypto nu verboden

In januari heeft de Monetary Authority of Singapore (MAS) aangekondigd serieuzere regelingen door te gaan voeren voor cryptocurrencies. Advertenties voor cryptovaluta aan het grote publiek zijn nu verboden. Vermoedelijk zal dit volgens de overheid zijn om investeerders te beschermen. Online reclames voor scams met neptokens heb je natuurlijk snel opgezet.

Ook bitcoin (BTC) geldautomaten (de zogenaamde crypto-ATM’s) zijn verbannen uit het land, en verder wordt er meer onderscheid gemaakt tussen retail-activiteit en instituten. Wat dat laatste precies in zal houden weten we ook nog niet. De overheid zou in ieder geval een stuk zachter zijn voor instituten dan voor kleine investeerders.

Wel staat de stadstaat erom bekend één van de laagste inkomstenbelastingen van Zuidoost-Azië te hebben. Ook zijn cryptovaluta en blockchain vrijwel ingeburgerd in Singapore. Zo zou volgens een onderzoek van vorig jaar bijna de helft van alle inwoners van Singapore investeringen hebben in crypto, en in 2019 wilde de overheid nog af van belastingen op cryptovaluta.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie