Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Overheid en regulatie $1 miljoen aan cryptocurrency in beslaggenomen in Australische drugssmokkelzaak

$1 miljoen aan cryptocurrency in beslaggenomen in Australische drugssmokkelzaak

Er is zo’n $1 miljoen aan cryptocurrency in beslag genomen door de Australische politie. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 4 december.

De West-Australische politie heeft een 27-jarige man en 25-jarige vrouw opgepakt na een tip van de Australian Border Force (ABF). Naar verluidt hadden de verdachten 27,5g MDMA tabletten en 27,5g MDMA poeder het land in gesmokkeld via de post met een pakketje uit het Verenigd Koninkrijk. Het middel zat verstopt in een kinderverf-set.

- Advertentie -

De ABF gaf de informatie door aan de West-Australische politie die met behulp van een huiszoekingsbevel een woning in de plaats Marangaroo hebben doorzocht. Daar werd $1.524.201 Australische dollar (AUD), of $1 miljoen USD, aan cryptocurrency in beslag genomen dat werd gevonden op een “elektronisch apparaat”:

De inbeslagname van de cryptocurrency wordt beschouwd als de hoogste inbeslagname in zijn soort gedaan door de [Australische] politie.

De identificatie en bevriezing van meer dan $1,5 miljoen cryptocurrency in deze omstandigheden benadrukt de huidige digitale omgeving waarin wetshandhavingsinstanties moeten opereren.

Met behulp van de nieuwste technologieën en digitale forensische technieken onderzoeken we grondig alle mogelijke methoden om financiële activa vast te houden, en zullen we ons richten op alle vormen van rijkdom die mogelijk afkomstig zijn van de illegale handel in drugs.

Aldus Paul Matthews, hoofdrechercheur en hoofdofficier van de drugs- en vuurwapeneenheid.  Het is onbekend om welke cryptocurrencies het in deze zaak gaat. De verdachten zijn aangeklaagd voor drugshandel en zijn inmiddels al twee keer voor de rechter verschenen die hun verzoek voor borgtocht heeft afgewezen.

In augustus had de Franse politie nog een gigantisch botnet ontmanteld dat gebruikt werd voor het illegaal minen van monero (XMR) met behulp van cryptojacking. In september heeft de Chinese politie een illegale mining-operatie in internetcafés ontmanteld.

In november kwam naar buiten dat er $450 miljoen aan gestolen cryptocurrency werd overgemaakt aan de Russische inlichtingendienst. En twee weken geleden werd een bitcoin (BTC) geldautomaat beroofd in Canada, maar de dieven vergaten het grootste deel van de buit.

Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.088,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.151,59 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.153,71 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.155,12 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.188,49 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...