Kevin Schijven Kevin Schijven
04/12/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2019 10:45

$1 miljoen aan cryptocurrency in beslaggenomen in Australische drugssmokkelzaak

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
$1 miljoen aan cryptocurrency in beslaggenomen in Australische drugssmokkelzaak

Veel van de landen met de hoogste adoptiepercentages zijn minder welvarend. Bron: UNCTAD

Er is zo’n $1 miljoen aan cryptocurrency in beslag genomen door de Australische politie. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 4 december.
De West-Australische politie heeft een 27-jarige man en 25-jarige vrouw opgepakt na een tip van de Australian Border Force (ABF). Naar verluidt hadden de verdachten 27,5g MDMA tabletten en 27,5g MDMA poeder het land in gesmokkeld via de post met een pakketje uit het Verenigd Koninkrijk. Het middel zat verstopt in een kinderverf-set.
De ABF gaf de informatie door aan de West-Australische politie die met behulp van een huiszoekingsbevel een woning in de plaats Marangaroo hebben doorzocht. Daar werd $1.524.201 Australische dollar (AUD), of $1 miljoen USD, aan cryptocurrency in beslag genomen dat werd gevonden op een “elektronisch apparaat”:

De inbeslagname van de cryptocurrency wordt beschouwd als de hoogste inbeslagname in zijn soort gedaan door de [Australische] politie.

De identificatie en bevriezing van meer dan $1,5 miljoen cryptocurrency in deze omstandigheden benadrukt de huidige digitale omgeving waarin wetshandhavingsinstanties moeten opereren.

Met behulp van de nieuwste technologieën en digitale forensische technieken onderzoeken we grondig alle mogelijke methoden om financiële activa vast te houden, en zullen we ons richten op alle vormen van rijkdom die mogelijk afkomstig zijn van de illegale handel in drugs.

Aldus Paul Matthews, hoofdrechercheur en hoofdofficier van de drugs- en vuurwapeneenheid.  Het is onbekend om welke cryptocurrencies het in deze zaak gaat. De verdachten zijn aangeklaagd voor drugshandel en zijn inmiddels al twee keer voor de rechter verschenen die hun verzoek voor borgtocht heeft afgewezen.
In augustus had de Franse politie nog een gigantisch botnet ontmanteld dat gebruikt werd voor het illegaal minen van monero (XMR) met behulp van cryptojacking. In september heeft de Chinese politie een illegale mining-operatie in internetcafés ontmanteld.
In november kwam naar buiten dat er $450 miljoen aan gestolen cryptocurrency werd overgemaakt aan de Russische inlichtingendienst. En twee weken geleden werd een bitcoin (BTC) geldautomaat beroofd in Canada, maar de dieven vergaten het grootste deel van de buit.
Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie