Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

74% van bitcoin (BTC) transacties tussen exchanges vormt risico voor antiwitwasbeleid

De afgelopen jaren zijn cryptocurrencies onder de institutionele beleggers steeds populairder geworden. Nu er meer regulatie is rondom deze markt is crypto redelijk mainstream aan het worden.

De recente AML (Anti Money laundering) regelgeving en de FATF richtlijnen zijn ontworpen om de wetten die betrekking hebben op crypto sterker te maken en om de markt niet een walhalla te maken voor het witwassen van zwart geld. Nu de digitale activa zich beginnen te settelen in de financiële wereld, worden traditionele financiële instituties die te maken hebben met crypto exchanges of crypto gebruikers, zoals banken, onder de loep genomen.

- Advertentie -

Een onderzoek van Ciphertrace onderzocht de mate waarin banken getroffen werden door de regulatie op virtuele activa. Uit het onderzoek bleek dat 57% van deze Virtual Asset Service Providers [VASPs] een zwak KYC beleid hebben. Een slecht KYC beleid kan op haar beurt er weer voor zorgen dat gebruikers de kans krijgen zwart geld wit te wassen.

Het is echter nog wel onduidelijk of grote banken wel blootstelling willen aan cryptocurrencies en tegelijkertijd willen controleren of er geen illegale praktijken plaatsvinden in de markt. Ondanks dat cryptocurrency steeds grotere adoptie kent de afgelopen jaren, willen mainstream banken nog steeds niks te maken hebben met crypto gebruikers en transacties.

Bank of America heeft aangegeven bezorgd te zijn en zorgde ervoor dat cliënten geen gebruik meer konden maken van hun bankpas om crypto te kopen. Dit ondanks eerder dit jaar de 5th Anti-Money Laundering Directive ofwel AMLD5 aangaf dat banken hun service niet mogen weigeren voor sectoren en moet er per geval naar gekeken worden.

Volgens data van Ciphertrace waren bijna 74% van de Exchange-to-Exchange verplaatste bitcoin internationale transacties geweest en vormen daarom een groot risico voor het anti-witwasbeleid. FATF zei:

“Illegale gebruikers van virtuele activa [VA’s] kunnen bijvoorbeeld profiteren van het wereldwijde bereik en de transactiesnelheid die VA’s bieden, evenals van de ontoereikende regulering van of toezicht op financiële activiteiten en leveranciers van VA in verschillende rechtsgebieden, wat leidt tot een inconsistente juridische en regelgevend speelveld in het VA-ecosysteem.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.388,62 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.388,62 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...