Kevin Schijven Kevin Schijven
21/08/2019 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/08/2019 15:05

Amerikaanse minister: crypto moet gereguleerd worden als andere elektronische transacties

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
amerikaanse_minister_crypto_moet_gereguleerd_worden_als_andere_elektronische_transacties

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, is van mening dat cryptocurrencies op dezelfde manier gereguleerd moeten worden als andere elektronische financiële transacties en instituties.
Tijdens een interview met CNBC’s Squawk Box op 20 augustus werd Pompeo de vraag gesteld wat hij denkt dat de beste manier is om cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en Facebooks Libra te reguleren. Hij antwoordt met het volgende:

Mijn gevoel is dit: we moeten hetzelfde raamwerk gebruiken dat we tegenwoordig gebruiken om alle andere elektronische financiële transacties te reguleren. Dat is in wezen wat dit [cryptocurrencies] zijn.

Hij stelt voor dat cryptocurrency-transacties gereguleerd moeten worden op dezelfde manier als het Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) systeem dat gebruikt wordt voor wereldwijde financiële transacties. Echter geeft hij toe dat dit niet gemakkelijk zal zijn.
Naast onderwerpen als de protesten in Hong Kong en propaganda op Twitter en Facebook werd ook het anonieme gebruik van cryptocurrencies voor witwaspraktijken en terrorismefinanciering besproken:

Het risico met anonieme transacties is er één die we allemaal goed kennen. We weten dit van 9/11 en terreuractiviteiten die plaatsvonden in de 15 jaar voorafgaand toen we geen goede tracking hadden, we niet in staat waren om geldstromen te begrijpen en wie geld aan het schuiven was.

Aldus Pompeo. Hij voegt daaraan toe dat hij hoopt dat cryptocurrency en anonieme transacties niet de norm worden. Volgens Pompeo zou dat uiteindelijk de “veiligheid in de wereld verminderen”. Toch gaf hij lacherig toe dat tot nu toe alle witwaspraktijken worden gedaan met fiatgeld.
Ron Paul, voormalig senator van Texas, betoogde onlangs steun aan cryptocurrencies door zich uit te spreken tegen FedNow, een nieuw betalingssysteem van de Amerikaanse Federal Reserve.
Vorige week bleek dat de Financial Action Task Force (FATF) van plan is om samen met vijftien landen, waaronder leden van de G7 alsmede Australië en Singapore, een nieuw systeem te gaan ontwikkelen dat cryptocurrency-transacties monitort.
Eind vorige maand waarschuwde de Amerikaanse belastingdienst, de Internal Revenue Service (IRS), duizenden cryptocurrency-eigenaren middels een brief. Zij moeten belasting gaan betalen of riskeren een boete.
Heb je maandag de laatste koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie