Roy van Krieken Roy van Krieken
21/05/2021 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2021 17:04

Bitcoin (BTC) regulatie moet ‘agressief en consistent’ gehandhaafd worden: SEC-voorzitter

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin (BTC) regulatie moet ‘agressief en consistent’ gehandhaafd worden SEC-voorzitter

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

In April van dit jaar werd Gary Gensler aangesteld als de nieuwe voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Gensler volgde hiermee waarnemend voorzitters Allisson Lee op. Gensler stond al langere tijd bekend als pro-crypto en daarom werd zijn nominatie als voorzitter van de SEC warm onthaald door de wereld van cryptocurrencies en zelfs voorstanders van crypto binnen de SEC zelf.

Op donderdag maakte Gary Gensler een duidelijk statement. Volgens hem moet de Amerikaanse SEC er alles aan doen om te zorgen dat kwaadwillende partijen niet met het spaargeld van werkende families kunnen spelen. Volgens hem zal de SEC regels strak handhaven, maar dit op een logische en consistente manier doen.

Daarnaast zou Gensler graag meer regulatie van crypto markten in de Verenigde Staten zien. Vooral om investeerders te beschermen. Volgens Gensler hebben investeerders er baat bij om meer bescherming te genieten door middel van onder andere regulatie van crypto exchanges. Zijn uitspraken kwamen nadat de crypto markten deze week volledig op zijn kop stonden. 

De focus van deze regulatie door de SEC zal liggen op het opsporen en voorkomen van wangedrag, waar dan ook. Hij benadrukt hier ook dat dit ook betekent dat er rechtszaken zullen worden aangespannen tegen potentiële schuldigen van dergelijk wangedrag. Hij noemt voorbeelden zoals: fraude, insider trading, misleiding, marktmanipulatie en andere vormen van wangedrag.

De technologie van de financiële markten staat nooit stil. Elke dag kan weer anders zijn dan de dag daarvoor door technologische vooruitgang. In de crypto markten, maar ook in andere financiële markten. Het is daarom voor Gensler en de SEC van groot belang dat zij meegaan in al deze technologische stappen. Dit om nooit achter de feiten aan te moeten lopen. Het lijkt erop dat voor de wereld van cryptocurrencies dit standpunt van de SEC enkel positief is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie