Roy van Krieken Roy van Krieken
27/01/2022 14:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/01/2022 14:01

Brits parlementslid wil van VK crypto thuisbasis maken

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Prohibición de las criptomonedas en el Reino Unido

Foto: Tomas Marek/Shutterstock

Doordat de crypto industrie wereldwijd alsmaar blijft groeien zijn overheden genoodzaakt om deze nieuwe industrie eindelijk serieus te nemen. Niet alle overheden zijn echter even gecharmeerd van de wereld van crypto. Het Verenigd Koninkrijk heeft over het algemeen weinig positiefs te zeggen. Toch zijn er Engelse wetgevers die grote kansen en mogelijkheden zien. Een van die wetgevers is parlementslid (MP) Matt Hancock.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

FinTech en crypto

Volgens MP Hancock bieden de crypto industrie en de FinTech sector grote kansen voor het land. Hij stelt dat nieuwe technologieën de potentie hebben om de traditionele finance sector te revolutionaliseren en dat het om die reden een economische drijfveer in de post-brexit wereld voor het land kan zijn.

Volgens Hancock is het van cruciaal belang om deze nieuwe industrie op een juiste manier te reguleren. Het zou funest zijn om door middel van vergaande regulatie de innovatie binnen deze sectoren de das om te doen. Tijdens een vergadering van het parlement pleitte hij dan ook voor het belang van FinTech en crypto.

“Wil de minister er tegelijk met de ontwikkeling van dit beleid ervoor zorgen dat het Verenigd Koninkrijk ook de thuisbasis is voor innovaties als FinTech en de buitengewone groei van cryptocurrencies. Deze innovaties hebben het potentieel om de financiële wereld te ontwrichten, net zoals sociale media de communicatie hebben ontwricht, of online winkelen de detailhandel heeft veranderd.”

Verenigd Koninkrijk

Volgens Hancock bestaat de kans dat het Verenigd Koninkrijk achterop kan geraken op financieel gebied als nieuwe innovaties worden beperkt of zelfs worden tegengegaan. In plaats daarvan zou FinTech en crypto juist omarmd moeten worden en van het Verenigd Koninkrijk een thuisbasis voor dit soort innovatie gemaakt worden.

Hoewel deze uitspraken van Hancock erg positief zijn blijft het sentiment van overheidsinstanties en wetgevers in het land behoorlijk terughoudend en soms zelfs afkeurend.

De centrale bank van het land, de Bank of England (BoE), heeft namelijk al herhaaldelijk laten weten dat zij zich grote zorgen maken over de mate waarin de crypto industrie groeit. De crypto industrie wordt door de centrale bank zelfs gezien als een mogelijk gevaar voor de wereldwijde financiële stabiliteit.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie