Roy van Krieken Roy van Krieken
27/01/2022 14:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/01/2022 14:01

Brits parlementslid wil van VK crypto thuisbasis maken

Nieuws
Prohibición de las criptomonedas en el Reino Unido

Foto: Tomas Marek/Shutterstock

Doordat de crypto industrie wereldwijd alsmaar blijft groeien zijn overheden genoodzaakt om deze nieuwe industrie eindelijk serieus te nemen. Niet alle overheden zijn echter even gecharmeerd van de wereld van crypto. Het Verenigd Koninkrijk heeft over het algemeen weinig positiefs te zeggen. Toch zijn er Engelse wetgevers die grote kansen en mogelijkheden zien. Een van die wetgevers is parlementslid (MP) Matt Hancock.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

FinTech en crypto

Volgens MP Hancock bieden de crypto industrie en de FinTech sector grote kansen voor het land. Hij stelt dat nieuwe technologieën de potentie hebben om de traditionele finance sector te revolutionaliseren en dat het om die reden een economische drijfveer in de post-brexit wereld voor het land kan zijn.

Volgens Hancock is het van cruciaal belang om deze nieuwe industrie op een juiste manier te reguleren. Het zou funest zijn om door middel van vergaande regulatie de innovatie binnen deze sectoren de das om te doen. Tijdens een vergadering van het parlement pleitte hij dan ook voor het belang van FinTech en crypto.

“Wil de minister er tegelijk met de ontwikkeling van dit beleid ervoor zorgen dat het Verenigd Koninkrijk ook de thuisbasis is voor innovaties als FinTech en de buitengewone groei van cryptocurrencies. Deze innovaties hebben het potentieel om de financiële wereld te ontwrichten, net zoals sociale media de communicatie hebben ontwricht, of online winkelen de detailhandel heeft veranderd.”

Verenigd Koninkrijk

Volgens Hancock bestaat de kans dat het Verenigd Koninkrijk achterop kan geraken op financieel gebied als nieuwe innovaties worden beperkt of zelfs worden tegengegaan. In plaats daarvan zou FinTech en crypto juist omarmd moeten worden en van het Verenigd Koninkrijk een thuisbasis voor dit soort innovatie gemaakt worden.

Hoewel deze uitspraken van Hancock erg positief zijn blijft het sentiment van overheidsinstanties en wetgevers in het land behoorlijk terughoudend en soms zelfs afkeurend.

De centrale bank van het land, de Bank of England (BoE), heeft namelijk al herhaaldelijk laten weten dat zij zich grote zorgen maken over de mate waarin de crypto industrie groeit. De crypto industrie wordt door de centrale bank zelfs gezien als een mogelijk gevaar voor de wereldwijde financiële stabiliteit.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Aantal Amerikanen met crypto gekrompen naar 18 miljoen
Miljarden aan Bitcoin in Amerikaanse schatkist? Experts verdeeld
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Advertentie