Sander van Rijn Sander van Rijn
26/09/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2023 12:00

Crypto-gigant Coinbase zet volgende stap naar Europa via Spanje

Nieuws
Crypto-gigant Coinbase zet volgende stap naar Europa via Spanje

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Coinbase, de grote Amerikaanse crypto exchange, heeft een belangrijke stap gezet naar de Europese markt. De enorme beurs heeft zich namelijk geregistreerd bij Banco de España, de centrale bank van Spanje.

Dankzij deze registratie heeft het Amerikaanse bedrijf nu de bevoegdheid om zijn crypto-diensten aan te bieden in Spanje. Nana Murugesan, Vice President of International and Business Development bij Coinbase, is verheugd over deze nieuwe mijlpaal:

“We zijn verheugd om deze registratie van de Bank of Spain te hebben bereikt om onze retailconsumenten, institutionele klanten en ontwikkelaarspartners in Spanje te ondersteunen en te laten groeien.”

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De Spaanse crypto markt

Coinbase heeft hiermee een anti-money laundering (AML), of antiwitwas, vergunning in Spanje ontvangen. De vergunning is een aanzienlijke stap in de uitbreiding naar Europa.

De grote crypto beurs werkt de afgelopen tijd hard aan zijn internationale uitbreiding. Het bedrijf heeft eerder vergelijkbare vergunningen verkregen in landen als Italië, Ierland en Nederland.

Spanje is een zeer belangrijke markt, zegt Coinbase. Volgens het persbericht gelooft 29% van Spanjaarden dat crypto de toekomst van financiën is. Crypto zou al het tweede meest populaire betaalmiddel zijn in het land.

Coinbase citeert daarnaast een onderzoek van Bitnovo en meldt dat 60,7% van Spaanse burgers gemotiveerd is om crypto te kopen als langetermijninvestering.

Advertisement

Europa trekt crypto bedrijven aan

De grote exchange meldt ook dat de recente goedkeuring van de Markets in Crypto Assets (MiCA) wetgeving door de Europese Unie van groot belang is. De MiCA wetgeving moet een duidelijk regelgevend kader bieden voor crypto-bedrijven in Europa. Het gebrek aan deze duidelijkheid in de VS is waarom Coinbase uitbreidt naar Europa.

Coinbase benadrukt dat het zich in de tweede fase van zijn internationale uitbreidingsplan bevindt. Het bedrijf richt zich nu vooral op het verkrijgen van licenties en registraties. De vice-president Murugesan van Coinbase benadrukt het voortdurende streven naar wereldwijde regelgevende naleving, en zegt:

“Alleen al in het afgelopen jaar hebben we VASP-registraties verkregen in Italië, Ierland en Nederland, evenals in principegoedkeuring en lancering in Singapore, lancering in Brazilië en, het meest recent, in Canada.”

Terwijl Coinbase blijft groeien en uitbreiden, wordt de crypto-industrie steeds toegankelijker voor mensen over de hele wereld. Crypto.com heeft op 23 juni ook goedkeuring in Spanje ontvangen. In juli van dit jaar ontving het bedrijf al zijn registratie bij de DNB in Nederland.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement