Simon Bosch Simon Bosch
05/01/2024 12:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2024 12:54

Financiële waakhond wil Terra (LUNA) vonnis inzetten tegen Binance

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Financiële waakhond wil Terra (LUNA) vonnis inzetten tegen Binance

Foto: ANTON ZUBCHEVSKYI/Shutterstock

Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, werd afgelopen juni door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangeklaagd.

De enorme crypto beurs wordt door de Amerikaanse toezichthouder aangeklaagd voor onder andere marktmanipulatie, fraude en schending van de effectenwetgeving.

De rechtszaak is echter nog niet voorbij en nu eist de SEC dat de rechter in deze zaak het recente vonnis in de terra (LUNA) rechtszaak meeneemt.

Herstel in zicht voor bitcoin gedupeerden Mt. Gox, compensatie nadert
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Terra (LUNA) vonnis zet gevaarlijk precedent voor andere crypto

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen over de rechtszaak tegen Terraform Labs, het bedrijf achter het ingestorte Terra-project.

De rechter oordeelde dat cryptovaluta als LUNA, UST, wLUNA en MIR allemaal onder de Amerikaanse effectenwetgeving vallen en daarmee onder het toezicht van de SEC. Ze zouden namelijk als investeringscontracten fungeren.

We waarschuwden toen al dat dit mogelijk een zeer gevaarlijk precedent schetst voor andere crypto en we zien nu mogelijk al de gevolgen.

De SEC wil namelijk dit vonnis inzetten in de rechtszaak tegen Binance, blijkt uit nieuwe gerechtelijke documenten. De toezichthouder beschuldigt namelijk ook Binance van het aanbieden van ongeregistreerde effecten.

De SEC heeft maar liefst 61 cryptocurrencies die Binance aanbiedt als effecten bestempeld in de oorspronkelijke aanklacht. De recente uitspraak zou vooral betrekking hebben op Binance’ eigen stablecoin, BUSD.

“De analyse van de rechtbank over de zogenaamde ‘stablecoin’ UST van de Terraform-verdachten is vooral relevant voor deze rechtbank bij het beoordelen van de argumenten van de verdediging met betrekking tot de zogenaamde ‘stablecoin’ BUSD van Binance, de staking dienst, de BNB Vault en Simple Earn programma’s,” aldus het juridische document.

Advertentie

Binance moest al enorme boete betalen

Binance trof al een schikking in november met het Amerikaanse Ministerie van Justitie. De crypto beurs moest toen één van de grootste boetes in de geschiedenis van de financiële sector betalen: $4,3 miljard.

Ook kreeg Changpeng Zhao (CZ), de voormalig CEO van Binance, een boete en moest hij afstand doen van zijn functie. Ook deze rechtszaken zijn echter nog niet voorbij. CZ mag momenteel niet het land verlaten en moet afwachten tot de rechtszaak hervat in februari.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders presenteert een spannende quiz over de cryptowereld van 2023. Doe mee op 5 januari vanaf 13:00 uur en maak kans op 5 miljoen Shiba Inu, 20 XRP of andere fantastische crypto-beloningen. Volg ons op Instagram en doe vandaag vanaf  13:00 mee met de crypto quiz!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie