Erik Juffermans Erik Juffermans
31/10/2022 18:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2022 18:10

Instituties willen vertrouwde diensten voor crypto, zegt oudste bank VS

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Según este gigante bancario, las criptomonedas ya no van a desaparecer

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

Institutionele investeerders hebben behoefte aan vertrouwde platformen bij het investeren in cryptocurrencies. Een onderzoek van BNY Mellon, de oudste bank van de Verenigde Staten en grootste custodian ter wereld, brengt dit aan het licht. 70% van de institutionele investeerders zou meer kapitaal in crypto steken als dit ondersteund wordt door betrouwbare instituties.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Behoefte aan vertrouwen in crypto

Eerder deze maand maakte BNY Mellon al bekend dat een selecte groep institutionele investeerders via de bank crypto kon gaan verhandelen en bewaren. Meerdere toonaangevende instituties beginnen de laatste tijd vergelijkbare diensten uit te rollen. Volgens Talia Klein, hoofd van de digitale assets afdeling van de bank, is deze trend niet verrassend.

“We zien zeer veel institutionele interesse. Wanneer je denkt aan wat andere entiteiten tegenhoudt om het wereldje in te stappen, is dat het gebrek aan een gerenommeerde institutionele dienstverlener.”

Ook vice president en head of strategy van Nasdaq, Matthew Savarese, deed zijn zegje. Volgens hem willen instituties op een veilige en inschikkelijke manier in crypto stappen. De instituties zijn volgens hem niet geïnteresseerd in roekeloze investeringen met de hoop op snelle winsten.

“Twaalf maanden geleden wilde iedereen op de snelst mogelijke manier in crypto investeren. Nu, tijdens de crypto winter, nemen ze een stapje terug en zeggen: ‘Oké, laten we er zeker van zijn dat we dit goed uitzoeken. Wat betreft veiligheid van informatie, marktfragmentatie, liquiditeit en kredietbemiddeling. Hoe kan dit op de beste manier worden uitgevoerd?’”

De mogelijkheden omtrent crypto groeien

Vandaag de dag zijn er voor institutionele investeerders al meer mogelijkheden dan een jaar geleden. Naast native-crypto platformen zijn er steeds meer traditionele financiële instituties die diensten voor crypto aanbieden. Ook het gebrek aan duidelijke regelgeving remt instituties in de VS af. 

Aan onze kant van de Atlantische Oceaan is er een vergelijkbare ontwikkeling gaande. Een van de grootste banken van Europa, het Franse Société Générale, kreeg eerder deze maand officieel toestemming om crypto diensten te gaan verlenen. Wereldwijd zetten grote banken in op crypto adoptie. Zo lanceerde de grootste bank van Zuid-Oost Azië, DBS uit Singapore, naast crypto bewaardiensten ook al een eigen crypto handelsplatform.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie