Timo Bult Timo Bult
22/10/2020 11:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/10/2020 11:09

Ripple (XRP) neemt vertrek uit de VS serieus, dit land wordt waarschijnlijk de nieuwe thuishaven

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) neemt vertrek uit de VS serieus, dit land wordt waarschijnlijk de nieuwe thuishaven

Foto: rafapress/Shutterstock

Begin oktober was op Crypto Insiders te lezen dat Ripple, het fintech-bedrijf achter de XRP (XRP) cryptocurrency, dreigt te vertrekken uit de Verenigde Staten. Onduidelijkheid betreft regelgeving zou hier de reden van zijn. De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, liet onlangs aan Bloomberg weten wat de meest waarschijnlijke nieuwe bestemming van zijn bedrijf zal zijn.
Cryptocurrencies en blockchain zijn relatief nieuwe begrippen. Veel landen zijn druk bezig om nieuwe wet- en regelgeving in te voeren om de nieuwe opkomende sector beter te kunnen reguleren. Dit gaat soms echter gepaard met een hoop onduidelijkheid. Zelfs in ons eigen land, Nederland, zien we dit. Een stokoude wet brengt de Nederlandse crypto-sector namelijk in gevaar.
In de VS ligt het nog een stuk ingewikkelder voor bedrijven. Daar is het namelijk voor Ripple niet duidelijk of zijn crypto nu als commodity, eigendom, effect of valuta wordt gezien. De meningen verschillen en dit is ook de reden waarom Ripple in een rechtszaak verwikkeld zit met investeerders die menen dat Ripple de effectenwetgeving schendt.
In een interview met Bloomberg laat Garlinghouse nu weten vooral te kijken naar Japan als nieuwe thuishaven. Ripple is al vrij actief in Japan door de samenwerking met SBI, een groot bedrijf in Japan. Daarnaast heeft Japan duidelijke wetgeving omtrent crypto. Garlinghouse zei:

“Japan is een van onze snelstgroeiende markten, deels omdat we belangrijke partners zoals SBI hebben. Ik heb met het SBI-team gesproken over het feit dat we naar het land kijken.”

Japan is overigens niet het enige land dat op het lijstje staat. Ripple kijkt ook naar het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten en Zwitserland. Het vertrek van Ripple uit de VS zou een aardige klap zijn voor de innovatieve sector in het land. Meerdere keren is Ripple geprezen als een van de waardervolste fintech-bedrijven van de VS.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie