Timo Bult Timo Bult
07/05/2019 17:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/05/2019 17:45

WeChat verbiedt cryptocurrency-transacties, OTC-traders hard geraakt

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
WeChat verbiedt cryptocurrency-transacties, OTC-traders hard geraakt

De Chinese social media-gigant WeChat heeft aangekondigd dat het cryptocurrency-transacties gaat verbieden. De nieuwe regelwijziging zal op 31 mei ingevoerd worden. De regelwijzing zou vooral OTC-traders treffen, echter kan het volgens de CEO van cryptocurrency-exchange Binance ook een positief effect hebben.
In augustus 2018 kwamen de eerste geluiden naar buiten dat het platform dergelijke transacties wil gaan verbieden. Vanaf 31 mei mogen OTC-traders WeChat niet meer gebruiken om crypto-transacties te voldoen. Deze handelaren gebruikten WeChat Pay om klanten te laten betalen voor bitcoins (BTC) en andere cryptocurrencies. WeChat zal de accounts van verkopers die zich niet aan deze nieuwe regel houden gaan blokkeren.
Sinds het algehele verbod op cryptocurrency door de Chinese overheid zijn Chinezen vooral aangewezen op deze OTC-traders. Volgens Dovey Wan, oprichter van Primitive, zal de negatieve impact daarom vooral voor deze verkopers merkbaar zijn.
Echter zou het op de langere termijn juist een positief effect kunnen hebben, claimt Changpeng Zhao, de CEO van cryptocurrency-exchange Binance. In een tweet schreef hij:

Dit is een klassiek voorbeeld van pijn op de korte termijn, winst op de lange termijn.

Het is onhandig voor mensen op korte termijn, en ze zullen het dan ook merken. Maar op de lange termijn zijn het juist dit soort vrijheidsbeperkingen die mensen dwingen om crypto te gebruiken. Niet per se iets slechts dus.

De stap van WeChat om cryptocurrency-transacties te verbieden past in het plaatje van de huidige ontwikkelingen op het gebied van crypto in het land. Zo werd eerder al duidelijk dat de Chinese overheid cryptocurrency mining wil gaan verbieden.
Daarnaast wil de overheid de anonimiteit van blockchain tegengaan en informatie op deze blockchains censureren. Gezien de negatieve houding van de Chinese overheid tegenover blockchain en cryptocurrencies is het mogelijk dat de regelwijziging het gevolg is van druk van de Chinese overheid.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David gisteren gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie